Elérhetőség

4400 Nyíregyháza,

Széchenyi utca 6.

OM azonosító: 033653

Telephely kódja: 001

Telefon: 42/500-058
---------------------------------------------

Igazgató:
Torda István Tamásné Nagy Ildikó

---------------------------------------------
Igazgatóhelyettesi iroda

Telefon: 06-30-176-6316

---------------------------------------------

Titkárság

Telefon: 06-30-176-6317

---------------------------------------------
Étkeztetés lemondása

Telefon: 06-30-176-6315
---------------------------------------------

Honlap:

www.kolcseygimnazium.hu

E-mail:

kolcsey.nyiregyhaza
[kukac]kolcseygimnazium.hu

-------------------------------------------

Zenés Francia filmest – 2016

2016. 11 .17. Krúdy Art mozi, Zenés Francia Filmest

Zenés francia filmest

Számtalan közismert programjáról már jól ismerjük a Nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnáziumot. A teltházas Zenés francia filmest egyike, ezen népszerű rendezvényeknek, ami már több éve sikeresen hoz új és visszatérő vendégeket.

Az idei est 2016. november 17-én, csütörtökön a nyíregyházi Krúdy Art Moziban került megrendezésre. A filmrajongók mellett a városban franciául tanuló diákok és pedagógusaik is jelen voltak, hisz a két film eredeti nyelven, azaz franciául volt látható magyar felirattal.

Mindezek mellett a Zrínyi Ilona Gimnázium tanulója, az egyik fellépő, Kis Veronika kápráztatta el a nézőket hangjával a szünetben Lara Fabien: Je t’aime című dalával. Gérome Daulin, vagy közismert nevén Gérome Milord, nyíregyházán élő francia énekes volt az este fő fellépője. Előadásában Zaz: Je veux, Alizee Moi: Lolita, Edit Piaf: La vie en rose és a Notre Dame de Paris: Belle című dalokat hallhattuk. Remek hangulat volt.

A Kölcsey diákjai segítettek a lektoruknak, Maïté Baudinnak, aki egy kvízt állított össze az első filmről a jelenlévőknek. A helyesen kitöltő csapatok ajándék jutalmakban részesültek, melyet az Alliance Française felajánlásával Frederic Arnaud, a Debreceni Kossuth Lajos Tudományegyetem professzora adott át, aki egyébként kiválóan beszél franciául is. A szünetben egy kis harapnivaló várta a vendégeket.

Az első film a La Famille Bélier (a Belier család) című film volt, ami egyben vicces és tanulságos is. A megható film a teljes közönséget magával ragadta és szerintem is egy kedvező, ideális választás volt. A második film a Qu’est-ce qu’on a fait au bon dieu (a Bazi nagy francia lagzik) címet viselte. Ez a vígjáték fokozta a hangulatot, hisz a nézők nagyon jól érezték magukat.

Az est házigazdája és megszervezője Baranyiné Szilágyi Gabriella és Vincze Annamária a Nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnázium francia nyelvet tanító pedagógusai voltak. A szervező munkában a résztvevő hat nyíregyházi iskola francia szakos tanárai is besegítettek.

Ez az est egy kifogástalan program volt a remek kikapcsolódásra. Nagyon jól éreztem magamat, sokat nevettem és tanultam. Mindenkinek ajánlani tudom a filmeket, és ha tehetik, fogadják el máskor is a Nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnázium franciásainak meghívását.

Gönczi Dorina
A fényképeket Szarka Lajos és Tamás Mercédesz készítette

KeresésKréta e-napló belépés
Kréta e-napló belépés

Elfelejtett Kréta felhasználónév, jelszó igényléséhez kérjük küldjön e-mail az alábbi címre:

E-mail: kolcsey.kretahelp@gmail.com

---------------------------------------------

e-Ügyintézés
e-Ügyintézés

---------------------------------------------

Fenntartó

Nyíregyházi Tankerületi Központ

4400 Nyíregyháza, Sóstói út 31/b.

Telefon: +36 (42) 795-315

E-mail: nyiregyhaza@kk.gov.hu

URL: http://kk.gov.hu/nyiregyhaza

--------------------------------------------- Igazgató: Torda István Tamásné Nagy Ildikó