Elérhetőség

4400 Nyíregyháza,

Széchenyi utca 6.

OM azonosító: 033653

Telephely kódja: 001

Telefon: 42/500-058
---------------------------------------------

Igazgató:
Torda István Tamásné Nagy Ildikó

---------------------------------------------
Igazgatóhelyettesi iroda

Telefon: 06-30-176-6316

---------------------------------------------

Titkárság

Telefon: 06-30-176-6317

---------------------------------------------
Étkeztetés lemondása

Telefon: 06-30-176-6315
---------------------------------------------

Honlap:

www.kolcseygimnazium.hu

E-mail:

kolcsey.nyiregyhaza
[kukac]kolcseygimnazium.hu

-------------------------------------------

Versenyeredmények


SZTE_olaszverseny_eredmenyek2𝗔𝗸𝗶𝗸𝗿𝗲 𝗯𝘂̈𝘀𝘇𝗸𝗲́𝗸 𝘃𝗮𝗴𝘆𝘂𝗻𝗸

avagy kölcseys kiválóságok és felkészítő tanáraik az ország legjobbjai között az Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny( OKTV) döntőjében. Szívből gratulálunk!Ujabb-kolcseys-siker-az-OKTV


Kolcsey_Irinyi


Sikeres-spanyolos-BOLCS


Kimagaslo-kolcseys-helyesiro-orszagos-versenyeken


Édes-anyanyelvünk-megyei-fordulója-honlapra


Ujsagcikk_-ENEREA_Kornyezetvedelmi-versenyACE-angol-nyelvi-szonokversenyen-remekeltek-tanuloink


Bolyai-Anyanyelvi-Csapatverseny-2021


A-Magyar-Nyelv-Muzeuma-Laura-cikk 

LOTZ verseny oklevelek


LOTZ

Könyvtári_ora

Halloweeni történetíró verseny eredményhirdetés beszámoló

English Songwriting Competition-2020

Tudásolimpia


Kölcseys versmondó siker az online térben LILI


 
OKTV EREDMÉNYEK 2021

Iskolánk tanulói az Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny döntöjébe jutottak és az összesített pontok alapján az alábbi helyezéseket érték el:

Kepics Mihály 11.C osztályos tanuló dráma tantárgyból országos 3. helyezett.
Felkészítő tanára: Ben Slimenene Czipa Boglárka

Tóth Bence 11.C osztályos tanuló informatika tantárgyból országos 11. helyezett.
Felkészítő tanára: Cseh Imre

Rácz Péter 12.C osztályos tanuló olasz nyelv tantárgyból országos 33. helyezett.
Felkészítő tanára: Nagyné Balla Judit

Gratulálunk a kiváló eredményt elért tanulóinknak és felkészítő tanáraiknak.Angolosok Harry Potter nyomában az országos versenyen

Az 5. Országos Harry Potter verseny döntőjében iskolánk 9. A osztályos, haladó angol tagozatos csapata, a Draco’s Apples a 9. helyen végzett. A csapat tagjai: Farkas Ildikó, Fodor Hanna és Mozga Krisztina.

Felkészítő tanáruk Ferencziné Molnár Éva.

Gratulálunk a tanulóknak a szép eredményhez!BrainCamp-cikk Haraszti P

Versenyzés a pandémia alatt

KÖLTNAPEREDMENYVEG2_ZSUZSIKA

OKTV EREDMÉNYEK 2021

Iskolánk tanulói az Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny döntöjébe jutottak és az összesített pontok alapján az alábbi helyezéseket érték el:

Kepics Mihály 11.C osztályos tanuló dráma tantárgyból országos 3. helyezett.

Felkészítő tanára: Ben Slimenene Czipa Boglárka

Tóth Bence 11.C osztályos tanuló informatika tantárgyból országos 11. helyezett.

Felkészítő tanára: Cseh Imre

Rácz Péter 12.C osztályos tanuló olasz nyelv tantárgyból országos 33. helyezett.

Felkészítő tanára: Nagyné Balla Judit

Gratulálunk a kiváló eredményt elért tanulóinknak és felkészítő tanáraiknak.


Angolosok Harry Potter nyomában az országos versenyen

Az 5. Országos Harry Potter verseny döntőjében iskolánk 9. A osztályos, haladó angol tagozatos csapata, a Draco’s Apples a 9. helyen végzett. A csapat tagjai: Farkas Ildikó, Fodor Hanna és Mozga Krisztina.

Felkészítő tanáruk Ferencziné Molnár Éva.

Gratulálunk a tanulóknak a szép eredményhez!


cikk3


2021.03.20

Festival d'Italiano2021_eredmények


2021.03.18

OKTV döntőbe jutottak


kommunizmus aldozatai


Harry Potter verseny


Szatmárnémeti emlékek


szatmárnémeti szavalóverseny


Kölcseysek sikere a Bolyai Anyanyelvi Csapatverseny országos döntőjén


reading in english

A hetedik osztályosai újabb sikert értek el_

Implom iskolai 2020A-Debreceni-Egyetem-Egészségügyi-Kar-verseny mód


2020. október 7. – Haditorna verseny

Haditorna Verseny


A Nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnázium 7D


Savaria 9. évfolyam


Országos Olasz Fesztivál2020_helyezett diákok

Egy sosemvolt Festival d’italiano a #WeAreItaly szellemében

Március utolsó hétvégéje piros betűs ünnep az olaszul tanuló diákok, illetve az újlatin nyelvcsalád legszebb „hajtásának” gazdag lexikáját és grammatikáját oktató pedagógusok kalendáriumában. Rendszerint ekkor kerül megrendezésre minden évben az Országos Olasz Nyelvi Fesztivál – vagy ahogyan „talján” testvéreink nevezik – a Festival d’Italiano.

A tanulmányi verseny eseménydús 55 esztendőt könyvelhet el maga mögött. Az első ilyen jellegű megmérettetésre 1965-ben került sor. Azonban diadalútját rendszeres, évenkénti megrendezése révén majd egy bő évtized elmúltával, 1974-ben kezdte meg. A programsorozatot idén a fővárosi Tamási Áron Általános Iskola, Gimnázium és Német Nemzetiségi Gimnázium épületegyüttese kívánta befogadni falai közé.

A Nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnáziumban különösen nagy tradíciónak örvend az olasz, mint idegen nyelv edukációja Nagyné Balla Judit mesterpedagógusi fokozattal rendelkező tanárnő jóvoltából. Az intézmény tanulói előszeretettel mérettetik meg az itáliai kultúra iránt táplált végtelen elköteleződöttségüket minden tanévben. Mindez idén se alakult volna másként, ha a Sors nem szól közbe. De közbeszólt.

Mind Tanárnő, mind tanítványai lesújtva fogadták a hírt, hogy a Fesztivál idén elmarad az emberiség legújabb, legveszedelmesebb és kiismerhetetlen kórokozójának, a koronavírus nagyarányú terjedése megfékezésének okán. Bár semmiképpen nem áll szándékomban a szervezőbizottság döntését felülbírálni, de a határozat „jóvoltából” több, az alma mater különböző évfolyamán tanuló diákjának munkája veszett kárba. A tanulók többféle kategóriában kívánták volna számot adni rátermettségükről, úgy, mint élőbeszéd, kultúrtörténeti vetélkedő, vagy éppenséggel vers-és prózamondás. Nem is szólva az „Amici per sempre” (Mindörökké barátok) színjátszó csoport „saját fejlesztésű” performanszáról, melyet közel egy egész tanévre visszanyúló aktív próbafolyamat előzött meg. Mellékesen summa summarum, a fejlemények kollektív csalódottság kiváltóiként léptek fel köreinkben.

Valóságos vigaszdíjként szolgált az a tényező, hogy a szervezők mindennek ellenére mégis kihirdették az írásbeli kategóriák eredményeit. A pályázatokat még a téli hónapok során kellett  a nevezőknek megalkotniuk és továbbítaniuk az egyetemi tanárokból álló zsűrik felé. A díjazottak között nagy számban képviseltetik magukat a Nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnázium tanulói is.

Lóczi Lotti és Smied Gabriella 9. B osztályos diáklányoknak a Ricordi italiani in Ungheria (Magyarországi olasz emlékek) kategóriában  Szent II. János Pál pápa máriapócsi és nyíregyházi látogatásáról írt közös projektje a II. helyezést érdemelte ki.

Tóth Blanka 11. A osztályos tanuló ugyancsak az előkelő II. helyet zsebelte be esszéje jóvoltából, melynek címe egész egyszerűen magáért beszél: Színneveket tartalmazó közmondások az olaszban és a magyarban.

Patai Fanni a 10. B osztály képviseletében szépirodalmi ihletésű képregényével a III. helyen futott be. Italo Calvinónak a Funghi in città (Gombák a városban) című novelláját jelenítette meg ebben az olaszok által igen kedvelt műfajban.

Szokolay Dávid 12. B osztályos tanuló I. helyezést ért el kategóriájában. Értekezése – melyet L’opera lirica italiana in Ungheria címmel tett közzé – az itáliai opera műfajának hazánkban való népszerűségének miértjére keresi a választ.

A 11. B osztályból Kiss Lili Sára Gianni Rodari XX. századi meseíró munkásságának átfogó elemzésére vállalkozott, ezáltal a dobogó III. fokán végezve.

Nehéz lenne annak hiányában zárni soraimat, hogy ne reflektáljak – ha csak a legcsekélyebb mértékben is – a koronavírusból adódó rendkívüli helyzetre. Márpedig a COVID–19-pandémia olybá tűnik, befészkelte magát a csizmába, méghozzá alaposan. Itáliát sajnálatos módon a világjárvány elsőszámú európai gócpontjaként tarthatjuk számon. A mediterrán állam neve szinte egybeforrt az őt sújtó gyilkos kórral.

Ennek kívánt megálljt parancsolni Luigi Di Maio olasz külügyminiszter. Az Olasz Nemzetközi Együttműködés Minisztériuma a Festival d’Italiano tervezett időpontjával szinte napra pontosan egybecsengően indította útjára két kampányát. A #StayTunedOnIt és #WeAreItaly valójában csak nevében különbözik. Mindketten ugyanazért a szent célért szállnak harcba. Megpróbálják felébreszteni téli álmából az olasz kulturális életet, amely – valljuk be – momentán kissé stagnál az eseményekből kifolyólag. Ennek érdekében nemzeti értéktáruk legféltettebb kincseit tették közszemlére a világhálón: nívós színházi előadásokat, operaközvetítéseket, filmklasszikusokat, szépirodalmi műveket és múzeumi készleteiket. A tartalmak a közösségi médiafelületeken kívül a két kezdeményezés kifejezetten e célból fejlesztett internetes honlapján érhetőek el. Az indítványhoz olyan kiválóságok nem röstellték a nevüket adni videóüzenet formájában, mint Andrea Bocelli, Franco Nero, Paolo Conte, Renato Zero, Claudio Magris, Nicola Piovani vagy éppenséggel Tiziano Ferro.

A befutott esszék, értekezések, írásbeli pályamunkák akarva-akaratlanul is eleget tettek a fentebb tárgyalt kampányok ideológiájának. Az írások mindegyike az olasz művészetek mindenek felettiségét glorifikálja. Fontos lenne, hogy Itália ne a koronavírus numero egy telephelyeként, hanem újra a humanizmus, Michelangelo, a Divina Commedia, az opera lirica, a 12 római főisten, Marco Polo, a Velencei Karnevál, a siénai Palio, a La dolce vita (Fellini), a Ferrari, Versace, a szénégető módra készült spaghetti alla carbonara, a tarantella szülőhazájaként és a kereszténység egész világot óvó (Urbi et Orbi) központjaként szerepeljen a köztudatban.

Szokolay Dávid 12. B

 

ORSZÁGOS OLASZ FESZTIVAL

FESTIVAL D’ITALIANO

Tamási Áron Általános Iskola, Gimnázium és Német Nemzetiségi Gimnázium (Budapest)

ÍRÁSBELI PÁLYAMUNKÁK EREDMÉNYEI

HELYEZÉS TANULÓ OSZTÁLYA PÁLYÁZATOT MEGHIRDETŐ EGYETEM PÁLYAMUNKA TÉMÁJA, CÍME FELKÉSZÍTŐ TANÁR
1. Szokolay Dávid 12. B Pázmány Péter Katolikus Tudományegyetem, Bölcsésztudományi Kar Olasz Tanszék Az olasz opera Magyarországon Nagyné Balla Judit
2. Tóth Blanka 11. A Pázmány Péter Katolikus Tudományegyetem, Bölcsésztudományi Kar, Olasz Tanszék Színneveket tartalmazó szólások és közmondások az olaszban és a magyarban Nagyné Balla Judit
2. Lóczi Lotti-Smied Gabriella 9. B Debreceni Egyetem, Bölcsésztudományi Kar, Olasz Tanszék Magyarországi olasz emlékek: Szent II. János Pál pápa magyarországi (máriapócsi és nyíregyházi) látogatása Nagyné Balla Judit
3. Patai Fanni 10. B Szegedi Tudományegyetem, Bölcsésztudományi Kar, Olasz Tanszék Olasz irodalom képregényben. Italo Calvino: Primavera-Funghi in città

 

Tavasz-Gombák a városban)

Nagyné Balla Judit
3. Kiss Lili 11. B Szegedi Tudományegyetem, Bölcsésztudományi Kar, Olasz Tanszék Gianni Rodari mesevilága Baranyiné Szilágyi Gabriella

 

 


A Kommunizmus Áldozatainak Emléknapja alkalmából a Nyíregyházán tanuló középiskolás diákok számára Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata tizedik alkalommal hirdetett pályázatot  irodalmi műfajú alkotásra (vers, novella, elbeszélés, esszé, megemlékezés), amely tiszteleg a kommunizmus áldozatai előtt, a témával kapcsolatos véleményt, érzelmet, üzenetet fogalmaz meg. A megadott határidőig huszonhárom pályamunkát küldtek be a nyíregyházi középiskolások.

Iskolánkból a következő tanulók adtak be pályázatot:

Kisari Máté               (9.C)   – tanára:     Király Erzsébet

Fehér Regina            (10.A) – tanáruk:  Dr.Murányiné Csorba Zsuzsanna

Haraszti Patrícia       (10.A)

Szilágyi Fanni Petra  (10.A)

Vámosi József           (12.A) önállóan pályázott.

Kisari Máté, Fehér Regina, Vámosi József dicséretben részesült és Emléklapot kapott,  Szilágyi Fanni Petra első, Haraszti Patrícia pedig harmadik helyezést ért el. Mindketten  novellát írtak, olyan fiktív történetet, amelyben a kommunista diktatúra áldozatairól emlékeztek meg rendkívül érzelemgazdag hangnemben. A díjátadó ünnepségen mindketten részleteket olvashattak fel nyertes pályamunkájukból, jutalmul harminc-, illetve húszezer forint értékű vásárlási utalványt kaptak az Önkormányzattól.

Az eredményeikhez gratulálunk, és további sok sikert kívánunk!A Reading in English angol olvasási verseny döntőjében Gombos Éva Eszter 11.b osztályos tanuló 4. helyezést ért el(felkészítő tanára: Torda István Tamásné).
Szabó Réka 9.d osztályos tanuló dicséretben részesült.(felkészítő tanára :Ferencziné Molnár Éva)
Gratulálunk a tanulóknak az elért,szép eredményekhez!
 

 

 
  
 
 

 

2019. november 6-án megrendeztük a hagyományos tehetségkutató vers- és prózamondóversenyt a 9. évfolyamos tanulók számára.

  1. helyezett: Kenyeres Fanni – 9.A                  (Weiner Albert: 1956-ban…)
  2. helyezett: Bánszki Blanka Zoé – 9.A           (Wass Albert: A láthatatlan lobogó)
  3. helyezett: Jebudenszki Eszter – 9.C            (József Attila: Kései sirató)

Különdíj: Kisari Máté – 9.C       (Nógrádi Gábor: Hogyan neveljük a matematikatanárt?)

Jutalmuk: kirándulás Budapestre: látogatás az ELTE Egyetemi Könyvtárában és Levéltárában, ismerkedés a POKET automatákkal, valamint részvétel a Petőfi Irodalmi Múzeum ,,Ki vagyok én?” múzeumpedagógiai foglalkozásán.

Dicséretben részesültek:

9.A Enyedi Fanni; Hullár Patrícia; Szűcs Hanna
9.B Budaházi Emma; Felföldi Zoltán; Harsányi Zsófia; Kovács Kata; Riczu Nerina Mendi
9.C Szikszai Ákos
9.D Bogdándi Enikő; Hornyák Lili; Kovács Csenge; Linzenbold Csaba

Szereplésükhöz gratulálunk, és további sikereket kívánunk:

a magyar-történelem-művészetek munkaközösség.A 2019. október 16-án megtartott Implom József Helyesírási Verseny iskolai fordulóján

1. helyezést ért el: Barkaszi Barbara 12.A osztályos tanuló (felkészítő tanára: Csabainé Kocsis Szilvia)

2. helyezést ért el: Fehér Regina 10.A osztályos tanuló (felkészítő tanára: dr. Buczkóné Rangoni Claudia)

A legjobb eredményt elért tanulók képviselik iskolánkat a verseny megyei fordulóján.

FESTIVAL D’ITALIANO 2019 – VISSZATEKINTÉS

Március 22-én, reggel 8 órakor, a megszokott iskolánk helyett egy csapat olaszos diákkal Budapest felé vettük az irányt. Egy hosszabb, de izgalmakkal teli buszút után a déli órákban megérkeztünk a Kőbányai Szent László Gimnáziumba, a 45. Festival d’Italiano-ra, azaz az Országos Olasz Fesztiválra. A versenyre a felkészülés azonban már a téli időszakban elkezdődött, a vállalkozó szellemű diákok ekkor készítették el a különböző egyetemek olasz tanszékeinek a felhívására a pályázataikat.  A fővárosi iskolába történő megérkezés után ki-ki megkereste a maga helyét, majd kezdődhetett a fesztivál sok feszültséggel és izgalommal járó része, a helyszíni versenyszámok. Voltak, akik szavaltak, mások az élőbeszéd „A” (egy adott témáról való beszélgetés a zsűrivel) és „B” (egy adott filmrészlet tartalmának ismertetése szóban) kategóriáiban adtak számot tudásukról, de a csapatversenyekből is kivették a részüket a kölcseysek: a tavalyi évhez hasonlóan idén is indultak versenyzőink a  kultúrtörténeti vetélkedőben és a színpadi kategóriában.  Este egy bensőséges, amolyan olaszos ünnepség keretein belül hivatalosan is megnyitották a fesztivált. A Budapesti Olasz Kultúrintézet igazgatója, Gianluca Borghese és a Kőbányai Szent László Gimnázium intézményvezetője, Sárkány Péter igazgató úr olaszul köszöntötte a több mint ötven iskolából összesereglett mintegy nyolcszáz diákot, az őket kísérő tanárokat, meghívott vendégeket. Ekkor díjazták az írásbeli kategóriák nyerteseit is. A megnyitó után egy jó hangulatú fogadáson vettünk részt, ahol kiszórakozhattuk magunkból a napközben felhalmozódott feszültséget. Az este folyamán elfoglaltuk a szállást, ahol szórakozással, barátkozással és több-kevesebb alvással telt az idő.

A második napon két versenyszám is zajlott a csapataink részvételével: a színpadi kategória és a kultúrtörténeti vetélkedő. A színjátszó csapatunk idén egy saját színdarabbal, az „Imparare a volare” című, igencsak aktuális témával (az iskolai zaklatással) foglalkozó előadással szerepelt. A civilizációs vetélkedő témája idén Giuseppe Verdi élete és munkássága volt. A versenyszámok végeztével jó hangulatban, csocsózással, olasz zenék hallgatásával vártuk a délutáni záróünnepséget és díjkiosztót, ahol mindannyiunk örömére sok kölcseys tanuló részesült elismerésben. Ekkor került sor egy igencsak rangos és nagy megtiszteltetéssel járó szakmai díj átadására is: Nagyné Balla Judit tanárnő életpályájának elismeréséül Ogonovsky Edit-díjban részesült. A záróünnepség után hazaindultunk Nyíregyházára, ahol felszabadultságtól nevetve nyugtáztuk magunkban, hogy olaszosnak lenni jobb, mint bármi más.

Szeretnénk megköszönni Bánhegyesi Erzsébet, Baranyiné Szilágyi Gabriella és Nagyné Balla Judit tanárnőknek, valamint Hudivók Marianna tanárnőnek, a Vikár Sándor Zeneiskola nyugdíjas zenepedagógusának a lelkiismeretes felkészítést a versenyre.

Eredményeink!!!

Nyisztor Angéla

Rácz Péter István

10.C osztály


A budapesti Eötvös József Gimnázium az Aegon Művészeti Díj támogatásával harmadik
alkalommal szervezte meg az IRODALOM MÁSKÉPP versenyt, amelynek döntőjébe három kölcseys
diák jutott be: Szikszai Lili, Tóth Cintia és Tóth Panna 10.D osztályos tanulók.
A Baján megrendezett országos megmérettetésen Tóth Panna (10.D) képviselte iskolánkat.
Szorgalmas és alapos felkészültségének, dicséretes helytállásának eredménye a tizedik osztályosok
kategóriájában a 9. helyezés. Felkészítő tanára: dr.Murányiné Csorba Zsuzsanna.
Gratulálunk, és további sok sikert kívánunk!

IMG-9943Nyíregyháza – 2019.02

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata idén kilencedik alkalommal hirdetett irodalmi pályázatot középiskolás diákok számára a kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából.

A hétfő délelőtti ünnepélyes eredményhirdetésen hat díjat adott át a legjobbaknak dr. Ulrich Attila alpolgármester, valamint egy különdíjat Tomasovszki Anita, a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár igazgatója.

Gimnáziumunkat a díjátadó ünnepségen Szilágyi Fanni Petra (9.A), felkészítő tanára Dr. Murányiné Csorba Zsuzsanna és Hegedüs Dóra (12.D) képviselte, felkészítő tanára: Kerekes Attila Miklós.

Hegedüs Dóra a hatodik helyezettnek járó elismerést vehette át Nagyapám fogsága a Hortobágyon című munkájáért.

Gratulálunk!


Savaria – 2019

A Savaria Országos Történelem Verseny megyei fordulóján iskolánk tanulói kimagasló eredményt értek el: Bodnár Dániel (10.C) első, Kotlár Máté (10.C) második helyezett lett. Az Oktatási Hivatal jutalmát a ,,Tehetségnap 2019” elnevezésű rendezvényen vehetik majd át 2019 május végén.

Felkészítő tanáruk: Molnárné Danyi Erzsébet.

Eredményükhöz gratulálunk, és további sikereket kívánunk!


2019.01.22

2019.02.05

2019.

A Kárpát-medencei Kölcsey Ferenc szónokverseny döntőjében III. helyezést ért el a Nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnázium tanulója A „Minden morzsa számít” Közösségépítő és Segítő Egyesület és a Kölcsey Társaság
együtt K ö l c s e y F e r e n c s z ó n o k v e r s e n y t hirdetett magyar kultúra napja alkalmából. A versenyen részt vehettek a Kárpát-medence magyar anyanyelven oktató középfokú oktatási intézményeinek 9-13. évfolyamos tanulói.
Az elődöntőt idén három helyszínen rendezték: Budapesten, Szabadkán és Nyíregyházán. A nyíregyházi elődöntőben – amit az Evangélikus Kossuth Lajos Gimnáziumban tartottak 2019. január 21-én – a Nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnázium két 12. a osztályos tanulója vett részt, Hok Laura és Pásztor Zsanett. Pásztor Zsanett I. helyezést ért el.

A döntőt 2019. január 22-én tartották Vaján, a Vay -kastélyban, ahova 15 versenyző jutott be. A versenyző diákoknak két szónoki beszédet kellett tartaniuk 3-3 percben. Az elsőként előadott szónoklat témája a szólásszabadság ügye volt, amelyben a reformkor szónoklatainak beszédfordulatait alkalmazták a versenyzők. A második beszéd témáját a
helyszínen ismerték meg a tanulók, amire 15 perc felkészülési időt kaptak, de szabadon kellett előadniuk szónoki beszédüket. A döntőben Pásztor Zsanett III. helyezést ért el. A versenyre a diákjaink hosszú hónapokon keresztül készültek felkészítő tanárukkal, dr. Czakóné Olesnyovics Veronika tanárnővel. A bíráló bizottság elnöke, Prof. Dr. Jánosi Zoltán volt. A Kölcsey Társaság és a „Minden morzsa számít” Közösségépítő és Segítő Egyesület felkérése nagyon sok emlékkel, tapasztalattal, élménnyel gazdagította tanulóinkat. Megismerkedhettek karizmatikus
egyéniségekkel, fiúkkal és lányokkal, továbbá barátságok is szövődtek.

  


2019.
 A magyar kultúra napja alkalmából számtalan vers- és prózamondó versenyt rendeztek határainkon innen és határainkon túl. 
   Az Oktatási Hivatal Nyíregyházi POK szervezésében megrendezett megyei versenyén első helyezést ért el Bodnár Boglárka (10.D) Kölcsey Ferenc: Róza és Tóth Krisztina: Terézvárosi elégia című versének elmondásával (felkészítő tanára: dr.Murányiné Csorba Zsuzsanna).
   Szatmárnémeti testvériskolánk, a Kölcsey Ferenc Főgimnázium nemzetközi versenyt rendezett, amelyen Tóth Panna (10.D) Ady Endre: Ember az embertelenségben című versének előadásával Kölcsey-különdíjas lett (felkészítő tanára: dr.Murányiné Csorba Zsuzsanna).
    Kiváló eredményeikhez gratulálunk, és további sikereket kívánunk!
 
     
 

2018.

Az Implom József Helyesírási Verseny iskolai fordulóján

1. helyezést ért el: Bodnár Dániel 10.C osztályos tanuló (felkészítő tanár: Dr. Buczkóné Rangoni Claudia)

2. helyezést ért el: Barkaszi Barbara 11.A osztályos tanuló (felkészítő tanár: Csabainé Kocsis Szilvia)

A legjobb eredményt elért tanulók képviselik iskolánkat a verseny megyei fordulóján.


2018. november 7-én megrendeztük a hagyományos tehetségkutató vers- és prózamondóversenyt a 9. évfolyamos tanulók számára

1. helyezett: Szamosszegi Réka      9.C(Karinthy Frigyes: Előszó)
2. helyezett:Fehér Regina               9.A(Wass Albert: Üzenet haza)
3. helyezett:Simon Bolda Bogáta  9.B(Mécs László: A királyfi három bánata)

Különdíj:              Kiss Levente Péter   9.C                          (Kosztolányi Dezső: Halotti beszéd)

Jutalmuk:           kirándulás Budapestre: látogatás a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárban és részvétel a Petőfi Irodalmi Múzeum ,,Petőfi 2.0” múzeumfoglalkozásán.

Dicséretben részesültek:

9.A Berkó Kitti Ágnes; Lovas Gréta; Vágó Szintia
9.B Baka Petra Tamara; Nagy Zsófia; Pomucz Boglárka Krisztina; Simon Sólyom Szabolcs
9.D Makai Orsolya

Szereplésükhöz gratulálunk, és további sikereket kívánunk:

a magyar-történelem-művészetek munkaközösség.

P1140851
P1140854
P1140793
P1140797
P1140843
P1140849

        


Olasz OKTV döntő!

Kölcseys sikerek az olasz OKTV-n!
Iskolánk tanulói ebben az évben is nagy létszámmal vettek részt különböző tantárgyakból az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyen. Olasz nyelvből idén négy tanulónk is a döntőbe jutott, és ért el szép helyezést. A versenyről Papp Judit és Vinnai Mirtill 12. b, és Joó Brigitta 11. b osztályos tanulókkal beszélgettem.

Mi motivált a versenyen való elinduláskor? Milyen kilátásokkal, reményekkel vágtatok neki?

Brigitta: Én elsősorban arra voltam kíváncsi, hogy milyen szinten is állok az olasz nyelv ismeretével két és fél év tanulás után. Reménykedtem, hogy sikerül, s egyben a legnagyobb célkitűzésem a második fordulóba való bejutás volt.

Judit: A legfőbb motivációm az olasz nyelvben való elmélyedés után a kíváncsiság volt. Kíváncsi voltam, mit tudok kihozni a helyzetből, s hol helyezkedem el nyelvtudásommal országos viszonylatban. Az igazat megvallva nagy volt bennem a félsz, de Nagyné Balla Judit tanárnő biztatására a döntőre már elhittem, hogy egész szép eredménnyel is végezhetek.

Mirtill: Idén már másodjára vettem részt a versenyen, de most tizenkettedikesként több tapasztalattal és tudással indultam neki. A legfőbb motiváció számomra az volt, hogy az esetleges döntős helyezésekért az érettségiben is elszámolható értékes pluszpontokhoz juthatunk. De természetesen a tudásvágy is vezérelt a versenyen való induláskor.


A versenyre való készülésben mi volt a legnehezebb?
Brigitta: Időt találni a mindennapi tanulás és elfoglaltságok mellett a versenyre való készülésre, de nagyon nagy segítségünkre voltak tanárnő felkészítő órái.

Judit: Igen. Egyértelműen az időhiány. Bármikor szívesen fogtam hozzá az olaszozáshoz, de nagy nehézség volt a tanulnivalóval és egyéb elfoglaltságokkal összeegyeztetni.

Az egyes fordulókban a továbbjutás után, hogyan érzetétek magatokat? Megkönnyebbülten vagy inkább izgatottan? Miért?
Mirtill:
Nyugodtan, mert tudtam, hogy biztos kezekben vagyunk Tanárnő irányítása alatt, akinek ezúton is szeretném megköszönni segítő munkáját.

Brigitta: Személy szerint én nagyon izgatott voltam, hiszen már azt is hatalmas sikerként könyvelhettem el, hogy sikerült az első fordulóból továbbjutnom.


Mi volt a legszebb/ kedvenc pillanatotok a verseny alatt?
Judit: Nagyon pozitív élmény volt maga a versenyzés az összes tapasztalatával és az új barátságokkal, ismeretekkel együtt, de számomra a kedvenc pillanatok a felkészülés során voltak. Azok a bizonyos „aha” élmények, a felismerések, hogy valóban fejlődöm

Brigitta: A kedvenc pillanatom egyértelműen az volt, amikor tanárnő felhívott a második forduló után, és megkérdezte: „Az OKTV döntősével beszélek?”. Azt hiszem, ez egy örök emlék lesz.

Mirtill: A közös siker, hogy a középdöntőből a döntőig együtt voltunk, együtt készültünk és hogy mindannyiunk elérte azt, amit szeretett volna.

Az olasz nyelv mélyebb megismerése mellett, szereztetek-e más hasznos tapasztalatot?

Mirtill: Természetesen. Számomra az, hogy iskolai körülmények között, versenyhelyzetben hogyan tudom hasznosítani az Olaszországban szerzett kommunikációs készségeimet.


Judit: Kitűnő alkalom egy ilyen kaliberű megmérettetés a stresszhelyzet kezelésére, melyből biztosan profitálni fogunk a jövőben mindnyájan.

Brigitta: Véleményem szerint sokat fejlődtek a kommunikációs képességeink a döntőre való felkészülés során és magán a döntőn, hiszen ott egy idegen bizottság előtt kellett olaszul megnyilvánulnunk. Úgy gondolom, hogy ez a tapasztalat jó segítség lehet akár egy emelt szóbeli érettségin való eredményes szerepléshez.

A döntőben az olaszos diákok az alábbi helyezéseket érték el:

Papp Judit: 9. hely

Vinnai Mirtill: 16. hely

Kővári Dominika: 21. hely

Joó Brigitta: 28. hely
Gratulálunk nekik, és további eredményes tanévet kívánunk! Az iskola és a versenyző diákok nevében pedig köszönjük szépen Nagyné Balla Judit tanárnő áldozatos felkészítő munkáját.
Rákóczi Eszter
11. b

Olasz OKTV

FESTIVAL D’ITALIANO 2018 – VISSZATEKINTÉS

1973 óta minden évben megrendezésre kerül az Országos Olasz Fesztivál (olasz nevén: Festival d’Italiano). Ezen a jeles alkalmon összegyűlnek az olasz nyelvet tanító középiskolák diákjai és felkészítő tanáraik, hogy megcsillogtassák tudásukat, tapasztalatot cseréljenek, sőt mi több, barátságok szövődjenek.

Az idei (2018) versenynek a debreceni Csokonai Vitéz Mihály Gimnázium adott otthont, így nekünk, kölcseyseknek nem kellett sokat utazni. Egy havas pénteki délelőttön, március 23-án indultunk útnak, s közel egy órányi utazás után máris a bihari megyeszékhelyen találtuk magunkat. A csapatok regisztrációja és egy rövid tájékoztatás elhangzása után elkezdődött a verseny. Az iskolánk tanulói a legkülönfélébb kategóriákban mérték össze tudásukat: versmondás, prózamondás, élőbeszéd, tolmácsolás, színpadi kategória, sőt, az idei évben főzőversenyt is szerveztek a Festival d’Italiano berkein belül. A versmondó kategóriában egy szabadon választott olasz szerző tollából íródott verset kellett elmondani, az élőbeszéd kategóriában egy kihúzott témáról beszélgetett a zsűri a versenyzővel, a tolmácsolás során pedig egy magyar és egy olasz anyanyelvű ember közti kommunikációban kellett segíteni. A zsűriben nem egy esetben olasz anyanyelvűek is helyet kaptak. Délután, a megnyitóünnepségen hivatalosan is megnyitották a fesztivált, és egyúttal az írásbeli kategóriákat is díjazták, amelyben közreműködött Dr. Varnus Andrásné, a Debreceni Tankerületi Központ igazgatója, és Dr. Molnárné Szecskó Ágnes, a Csokonai Gimnázium igazgatója. Dr. Molnárné Szecskó Ágnes igazgatónő a beszédében kihangsúlyozta: a Csokonai számára nagy öröm, hogy a főzőversennyel újítást tudtak vinni a programok közé, és ugyancsak örvendetes dolog számukra, hogy második alkalommal rendezhetik meg a versenyt. Az ünnepség után estig folyatódott a megmérettetés, ahol már csak a csoportos ének kategória második felét tartották meg, amelyben a Sottovoce nevű formációnk is részt vett. A szombati napon nem érintett versenyzők a kora esti órákban Kulimár Krisztina tanárnő kíséretével visszaindultak Nyíregyházára. A nap végén elfoglaltuk a szállásunkat a Deák Ferenc Középiskolai Kollégiumban, és részt vettünk a gimnázium aulájában szervezett fogadáson, ahol átadtuk magunkat a felhőtlen szórakozás örömeinek.

A második napon a csapatversenyekre helyeződött nagyobb hangsúly. A reggeli órákban a kultúrtörténeti vetélkedő résztvevői a Debreceni Egyetemre, a színpadi kategória tagjai pedig a Vojtina Bábszínházba indultak. A színjátszó csapatunknak (amely a Non ricordo così nevet viselte) az első napon szervezett színházbejáráson alkalma volt megismerni a színházat, hogy gördülékenyen és problémamentesen tudják előadni a színdarabjukat. Később, egy kis szabadidő után, villamossal visszaindultunk az Egyetemre, hogy részt vegyünk a díszteremben tartott záróünnepségen, egyúttal izgatottan vártuk a csapatversenyek és az első napon szervezett kategóriák eredményhirdetését. Az első naphoz hasonlóan, most is osztottak oklevelet kölcseysnek. Az eredményhirdetés után vonattal hazaindultunk Nyíregyházára, hogy kipihenjük a megpróbáltatásokat.

Ezúton szeretnénk köszönetet mondani Nagyné Balla Judit tanárnőnek, hogy áldozatos munkájával, erőt és időt sem sajnálva segített minket a felkészülésben, hogy ilyen sikereket érjünk el. Ez a fesztivál a versenyzés mellett kitűnő alkalom volt tapasztalatszerzésre, és az eddig megszerzett olasz nyelvtudásunk használatára is. Minden olasz nyelvet tanuló társamat buzdítom az indulásra, hiszen egy ilyen versennyel csakis győzni lehet, veszítenivaló nincs!

A presto!
Rácz Péter István
9.C osztály

FESTIVAL D’ITALIANO 2018 – RISULTATI FINALI

ÉLŐBESZÉD „A”
Kun Liliána10.BII. hely
Juhász Péter10.BIII. hely
Szokolay Dávid10.Bdicséret
Lőrincz Andrea10.Bdicséret
ÉLŐBESZÉD „B”
Vinnai Mirtill12.BII. hely
Papp Judit12.Bdicséret
VERSMONDÁS
Siket Csongor Bendegúz9.CI. hely
Tóth Annamária10.BI. hely
TOLMÁCSVERSENY
Papp Judit12.BIII. hely
PÁLYÁZATÍRÁS
Szokolay Dávid10.BAz olasz zene MagyarországonII. hely
Zsemján Eszter12.BKosztolányi Dezső és OlaszországII. hely
Rácz Péter István9.COlaszország és a Brera KéptárIII. hely
CSOPORTOS ÉNEK – KOMOLYZENE
Sotto voceII. hely
SZÍNPADI KATEGÓRIA
Non ricordo cosìI. hely (arany minősítés)
I. HELYII. HELYIII. HELYDICSÉRET
3533

Szónokverseny – 2017. november 17.
 
A nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnázium 11. évfolyamos tanulói 2017. november 17-én Vaján részt vettek a Kölcsey Ferenc szónokversenyen, ahol sikeresen szerepeltek. Hok Laura 3. helyezést ért el, Tölgyes Veronika pedig különdíjazásban részesült. Mindketten indulhatnak az országos döntőben.
Felkészítő tanáruk Dr. Czakóné Olesnyovics Veronika

OKTV Díjkiosztó ünnepség – 2017.06.02. Budapest

18944542_1360274927359277_1754433179_n

2017.06.02.

Az Otp Fáy András alapítvány 2017 májusában hirdetett meg egy pályázatot, melynek keretein belül egy 3 perces videó riportot kellett készíteni arról, hogy miért fontos a középiskolások számára a pénzügyekről, a gazdaságról tanulni. Munkánkban kifejtettük a saját véleményünket és arról beszéltünk, hogy mi miért is látjuk fontosnak az efféle ismeretek elsajátítását.   A videót 2017. május 24-én kellett benyújtani, s egy hétre rá értesítettek, hogy első helyezését értünk el vele. A díjunk egy iskola nap, amely a következő tanév szeptemberében kerül majd megrendezésre.

A pályázat elkészítésében részt vettek:

Kéninger Dóra, Huncsik Száva, Rákóczi Eszter 10.B

Nagy Levente 11.A

Bán Dáriusz 11.B

Kéninger Dóra 10.B


2017.05.10.

Sportélet

Iskolánkban több évtizedes hagyománya van a kézilabdának. Eddig inkább a lányok jeleskedtek benne, de ebben a tanévben a fiúk is remekeltek, hiszen bejutottak az Országos Amatőr Kézilabda Diákolimpia döntőjébe, ahol a VII. helyen végeztek. A csapat edzője Bertáné Palatics Mária tanárnő és a segédedző Pördi Patrik volt. Bízom benne, hogy nagy segítség volt a csapatnak, hogy Nyíregyházán, hazai pályán játszhatták a mérkőzéseiket és mi kölcseys diákok tanáraink vezetésével, tombolva, hihetetlen lelkesedéssel és örömmel szurkolhattunk a fiúknak, akik példásan, nagyszerűen helyt álltak a tornán, és „mentek, mint a mentő”!

kep

Csapattagok: Béres Ádám, Sipos Péter, Mosolygó Gergő, Lakatos Balázs, Fehér József, Pethő Nándor, Tóth Tamás, Stecz Dániel, Szakolczai Döme, Gebri Máté, Dudics Zoltán. Major Márton, Kalenda Sándor

A megyei amatőr lány kézilabda döntőn II. helyezést ért el a kölcseys csapat, melynek tagjai a következők:

Bartha Boglárka, Gál Nikolett, Gilányi Petra, Kardosi Karina, Kiss Antónia, Koropcsák Vanessza, Kovács Kinga, Lovácsi Fanni, Papp Judit, Reményi Tímea, Zsigó Fanni.

Felkészítő tanár: Bertáné Palatics Mária

A lányok a mezei Diákolimpiai városi versenyén az V. korcsoportban 2. és 3. helyezést értek el, VI. korcsoportban pedig 1. helyezést. A megyei fordulón mindkét csapat nyert, tehát bejutottak az országos döntőbe, melyet Gödöllőn rendeztek meg. Itt sajnos nem sikerült az élmezőnybe végezni.

Csapattagok:

  1. KCS: Antal Alíz, Kovács Kinga, Kardosi Karina,Ónodi Eszter, Kukk Nikolett, Rácz Eszter
  2. KCS: Czirják Dorina, Együd Rebeka, Papp Judit, István Laura

Felkészítő tanár: Csonka Judit

A megyei röplabda amatőr diákolimpián 10 csapat indult, ahol 2. helyezést értek el.

Csapattagok: Bodnár Barbara, Szabó Kíra, Trencsényi Dóra, Nagy Boglárka, Debrenszki Eszter, Nagy Nelli, Tölgyes Veronika, Kukk Nikolett

Felkészítő tanár: Csonka Judit

Kölcsey DSE felnőtt csapata az NB II-ben 3 fordulóval a bajnokság vége előtt a 4.

helyen áll, a junior csapat pedig vezet a bajnokságban.

Csapattagok: Balogh Dorina, Dubay Sára, Hrabina Inez, Juhász Tímea, Katona Beáta, Kondora Petra, Koós Martina, Peimli Dorka, Polyák Eszter, Torkos Hanna, Varga Fruzsina

Felkészítő tanár: Hadobás István

A fiú labdarúgó amatőr diákolimpián, illetve a Fair Play kupán fiú labdarúgásban nem jutott be iskolánk csapata a megye legjobb 4 csapata közé.

Csapattagok: Béres Ádám, Csordás Bence, Dudics Zoltán, Kalenda Sándor, Palcsák Péter, Pethő Nándor, Rónay Krisztián, Szépréthy Roland, Tóth Patrik, Vida Zsolt

Felkészítő tanár: Bertáné Palatics Mária

pala

A városi diáksport napon a 9. C és a 9. D osztály tanulói vettek részt hatalmas aktivitással. Különböző sportágakban mérettették meg magukat: váltóverseny, röplabda, labdarúgás, kosárlabda, korcsolya szerepelt a repertoárban. Összesített eredményben a város középiskoláinak rangsorában a 7. helyen végeztek, mely sikernek mondható.

Felkészítők: Horváth Anetta és Bertáné Palatics Mária

Gratulálunk a versenyeken jól szereplő csapatoknak és felkészítőiknek, további jó versenyzést kívánunk nekik!


2017.05.10.

OKTV földrajz siker. Balázs Dávid 1. helyezést ért el az országos döntőben.

Felkészítő tanára: Ferenczi Sándor

OKTV

2017.04.01.

Gimnáziumunk olaszos tanulói a korábbi évek hagyományaihoz híven ebben a tanévben is kimagasló eredményeket értek el az Országos Olasz Fesztiválon, amelynek a megrendezésére 2017. március 31-én és április 1-jén a gyulai Erkel Ferenc Gimnáziumban került sor. A rendezvényre az ország 43 középiskolájából mintegy 650 olaszul tanuló diák érkezett. Ebben a népes mezőnyben érték el a kölcseys tanulók az alábbi kiváló eredményeket, akiknek a versenyre történő felkészítését Nagyné Balla Judit tanárnő végezte:
Dobos Tekla (9.b- Magyaroszági olasz emlékek- Debreceni Egyetem pályázata): 3. helyezett
Rákóczi Eszter (10.b- Miért mosolyog Mona Lisa?- Pécsi Tudományegyetem pályázata): 2. helyezett
Rákóczi Eszter (10.b-élőbeszéd A): dicséret
Joó Brigitta (10.b-élőbeszéd A): 1. helyezett
Papp Judit (11.b-élőbeszéd B): 3. helyezett
Vinnai Mirtill (11.b- Vita italiana- Pázmány Péter Katolikus Egyetem pályázata): 3. helyezett
Vinnai Mirtill (11.b- élőbeszéd B): 2. helyezett
Kultúrtörténeti csapat (Bán Dáriusz, Boros Gabriella, Papp Judit, Vinnai Mirtill- 11.b- Ki tud többet Emilia-Romagna tartományról): 9. helyezés (27 csapatból)
Színjátszó csoport (Cziva Brigitta, Joó Brigitta, Pancsusák Boglárka, Rákóczi Eszter, Szabó Katarina, Szántai Dorina-10.b).- 5. helyezés.
A fesztiválon résztvevő tanulók munkáját dicséret és köszönet illeti, a helyezést elérő tanulóknak pedig szívből gratulálunk!
 

 Videók az alábbi linken tekinthető meg:

 
A hellonyiregyhaza.hu oldalon megjelent cikk:
 
 

2017.03.10.

A Kommunizmus Áldozatainak Emléknapja alkalmából a Nyíregyházán tanuló diákok számára Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata pályázatot írt ki irodalmi műfajú alkotásra (vers, novella, elbeszélés, esszé, megemlékezés), amely tiszteleg a kommunizmus áldozatai előtt, a témával kapcsolatos véleményt, érzelmet, üzenetet fogalmaz meg. A megadott határidőig 55 pályamunkát küldtek be a nyíregyházi középiskolások.

Iskolánkból a következő tanulók adtak be pályázatot:
Gönczi Dorina ( 9.B) – tanára: Ben Slimenené Czipa Boglárka Piroska
Ladik Máté (10.D) – tanáruk: Mező János
Kovács Dorina (12.B)
Huri Mónika ( 9.D) – tanáruk: Dr.Murányiné Csorba Zsuzsanna
Katona Melinda
Maklári Bálint
Nagy Fanni
Nagy Vanda
Oláh Panna
Széll Eszter
Szuhóczky Hanna
Tóth Janka

Közülük Maklári Bálint első helyezést ért el, a díjátadó ünnepségen felolvashatta nyertes pályamunkáját, jutalmul 30 000 Ft értékű könyvvásárlási utalványt kapott az Önkormányzattól.

A többiek sem maradtak jutalom nélkül! Dr.Antalné Porkoláb Katalin és dr.Murányiné Csorba Zsuzsanna tanárnő szervezésében budapesti kiránduláson vehettek részt. Ellátogattak a Parlamentbe, és a Magyar Tudományos Akadémia Könyvtár és Információs Központ Vörösmarty-kiállításán a költőnek és családjának személyi iratait, valamint a legismertebb Vörösmarty-művek kéziratainak eredeti példányát láthatták.

A díjátadón készült képek megtekintéséhez kattints a képre

kep3


2017.02.10.

DEBATE  országos angol nyelvű vitaverseny

A Debreceni Egyetem Angol-Amerikai Intézete második alkalommal szervezett háromfordulós középiskolai angol nyelvű vitaversenyt, DEbate címmel, amelynek döntőjét február 10-én rendezték meg a Debreceni Egyetemen.

debate

Az idei versenyre az ország számos pontjáról jelentkeztek háromfős csapatok, közülük 24 jutott be a válogatót követően az elődöntőkbe, amelyeket Miskolcon az Avasi Gimnáziumban, Debrecenben az Ady Gimnáziumban és Nyíregyházán a Kölcsey Ferenc Gimnáziumban rendeztek meg.

A február 10-i döntőbe szoros küzdelem után a legjobb 10 csapat került. A csapatok az univerzális alapjövedelem kérdéséről vitáztak két fordulóban – ellene és mellette is érveltek – teltház előtt a Főépület Stúdió 111-ben.

– Hosszú idő kemény munkájának köszönhető – diákoknak, tanároknak egyaránt – az, hogy most itt a döntőben köszönthetem a csapatokat, akik valóban megküzdöttek a részvételért – mondta a szervező-házigazda Angol-Amerikai Intézet nevében Venkovits Balázs tanársegéd.

– Fontosak a hasonló jellegű megmérettetések, hiszen ezek azok az alkalmak, amikor a nyelvet oktató tanárok visszajelzést kaphatnak befektetett munkájuk eredményeiről, a tanulók pedig felmérhetik saját képességeiket. Mindez pedig növeli a tudásvágyat – fogalmazott köszöntőjében Espák Gabriella adjunktus.

Az Amerikai Nagykövetségről érkezett vendégekkel kiegészült zsűri végül a debreceni Ady Endre Gimnázium „VelőSérv” csapatát ítélte a legjobbnak.

Bár a kölcseysek nem kerültek a dobogóra, derekasan helytálltak a rutinosan vitázó csapatok között. Első alkalommal vettek részt diákjaink egy ilyen versenyen, ahol a kiváló angol nyelvtudás mellett más képességekkel is rendelkezniük kellett: logikus gondolkodás, vitakészség, érvelési technikák, magabiztos fellépés, határozottság és némi színészi képesség is elengedhetetlen jelentőséggel bírt.

Dicséretet kapott mindkét csapatunk, de ez nem meglepő, hiszen felsőfokú nyelvvizsgával rendelkeznek a versenyzőink.

A döntő résztvevői:

Soup-A-Stars (Nyíregyháza) 12.A osztály Nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnázium:

Balogh Rebeka,

Hegymegi Dóra,

Molnár Helga

és Kurcz Fruzsina (ő a döntőn nem tudott részt venni, helyette szállt vitába Hegymegi Dóra)

Felkészítő tanáruk: Ferencziné Molnár Éva;

Sunlovers (Nyíregyháza) 11.A osztály Nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnázium:

Gunyecz Anna

Jeczkó Levente

Ustea Dóra.

Felkészítő tanáruk: Torda Tamásné;
és a többi csapat:

Adyhárom (Debrecen)
Cereal Killers (Nyíregyháza)
Forty-Two (Debrecen)
Ladies of Debate (Miskolc)
Moot Company (Nyírbátor)
Strategic Reserve (Debrecen)
Third Triumvirate (Nyírbátor)
VelőSérv (Debrecen).

A győztesek és valamennyi résztvevő diák és felkészítő tanáruk ajándékban részesült az Agora Tudományos Élményközpont, az Amerikai Nagykövetség és a debreceni Amerikai Kuckó, az Angolfalu, a Borháló, a Bölcsészettudományi Kar, a BTK Hallgatói Önkormányzat, a Campus Fesztivál, az ECL, az Euro Exam és az MM Publications jóvoltából.


2017.02.03.

Trombitás siker

Vitális Zsombor, iskolánk 10. C osztályos tanulója, a Nyíregyházi Egyetem Zenei Intézete által meghirdetett Középiskolások Országos IV. zenei versenyén klasszikus hangszerjáték kategóriában III. helyezést ért el. Felkészítő tanára Perlinger Tamás volt, zongorán kísérte Takács Tibor. Telemann: F-dúr Szonáta, illetve Tornyos György: Szonatina című műveket játszotta. A zsűriben helyet foglaltak Dr. Tamási László, Dr. Ittzés Tamás és Nadzon Gusztáv zeneművészek.

Középiskolások IV. Zenei Versenye
Középiskolások IV. Zenei Versenye - oklevél

2017.02.03.

A Nemzet Fiatal Tehetsége

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő nyílt ösztöndíj pályázatot hirdetett a Nemzet Fiatal Tehetségeinek támogatására. Vitális Zsombor, a demecseri fiatal, iskolánk 10. C osztályos diákja nyerte el a Nemzet Fiatal Tehetsége címet és a vele járó pénzdíjat. A díjat Budapesten, az EMMI nagytermében adták át. Az emléklapot Ilyés Boglárka, helyettes államtitkár nyújtotta át. Zsombornak a zene területén elért eredményeit értékelték a díj odaítélésekor.

A Nemzet Fiatal Tehetsége - oklevél
A Nemzet Fiatal Tehetsége

2017.01.23.

Idén a Móricz Zsigmond Megyei és Városi könyvtár adott otthon a  Magyar Kultúra Napja alkalmából meghirdetett Vers- és prózamondó versenynek. Együd Rebeka 12.D osztályos tanuló 3. helyezést ért el.

Gratulálunk a sikeres szereplésért.

kultura_napja


2016.12.08.

2016.december 8-án Sajtos Csilla 10.a osztályos tanuló részt vett az ACE angol nyelvű prezentációs, városi versenyen, amelyen dicséretben részesült. Egy 3 perces prezentációban kellett bemutatni a csodálatos Ausztráliát (Amazing Australia). Gratula Csillának. Felkészítő tanára: Torda Tamásné
 
Képek a versenyről.
dscn0030
dscn0032
dscn0035
dscn0036
 

2016.11.18.

Iskolánk ismét otthont adott a Debreceni Egyetem Angol-Amerikai Intézete által meghirdetett DEbate című országos angol vitaversenynek 2016.november 18-án. Az egyik elődöntő zajlott itt 8 csapat részvételével. Az országból 24 csapat jutott az előválogatót követően az elődöntőkbe, majd onnan 10 került be az országos döntőbe, amelyet 2017. február 10-én rendeznek a Debreceni Egyetemen.
 
Nagy öröm és siker,hogy a Kölcsey mindkét csapata döntőbe került a két fordulót követően. A 12.a osztály Soup-A-Stars csapatának tagjai:Balogh Rebeka,Kurcz Fruzsina,Molnár Helga.Felkészítő tanáruk:Ferencziné Molnár Éva
A 11.a osztály Sunlovers csapatának tagjai:Gunyecz Anna,Jeczkó Levente és Ustea Dóra.Felkészítő tanáruk:Torda Tamásné
 
Gratula a csapatoknak és sikeres felkészülést az országos megmérettetésre,amelyen részt vesz meghívott vendégként és fővédnökként a brit és amerikai nagykövet.
 
Képek a versenyről.

2016.10.21.

DEbate-angol nyelvű vitaverseny a Kölcseyben
 
A Debreceni Egyetem partneriskolája lévén, az ott angolt oktató, volt tanítványaink kezdeményezésére 2015-ben a Kölcseyben szervezte az Angol-Amerikai Intézet a DEbate című angol vitaverseny elődöntőjét.
Ebben az évben ismét nálunk versengenek ebben a régióban, az előválogatón túljutott csapatok. Iskolánkból a 11.A osztály 3 fős csapata: Gunyecz Anna, Jeczkó Levente és Ustea Dóra (felkészítő tanár: Torda Tamásné) és a 12.A osztály csapata: Molnár Helga, Balogh Rebeka, Kurcz Fruzsina (felkészítő tanár: Ferencziné Molnár Éva) került az előválogató után az elődöntőbe.
2016. november 18-án lesz a verseny a Kölcseyben. Gratulálunk a versenyzőknek, a felkészítőknek és reméljük ott lehetnek majd 2017. februárjában a Debreceni Egyetemen a döntőn.
 
Eredményes felkészülést kívánunk, és sok sikert!!

2016.10.06.

Országos 4. helyezés az orosz kulturális versenyen

ben-slimenene-czipa-boglarka-tanarno-es-a-csapat-tagjaiguti-eszternovak-nora-makay-klara-es-torda-sztella-1


2016.06.01.

OKTV 2015/16 versenyeredmény, német nyelv

scan 2
scan 3

A galériához katt ide!


KeresésKréta e-napló belépés
Kréta e-napló belépés

Elfelejtett Kréta felhasználónév, jelszó igényléséhez kérjük küldjön e-mail az alábbi címre:

E-mail: kolcsey.kretahelp@gmail.com

---------------------------------------------

e-Ügyintézés
e-Ügyintézés

---------------------------------------------

Fenntartó

Nyíregyházi Tankerületi Központ

4400 Nyíregyháza, Sóstói út 31/b.

Telefon: +36 (42) 795-315

E-mail: nyiregyhaza@kk.gov.hu

URL: http://kk.gov.hu/nyiregyhaza

--------------------------------------------- Igazgató: Torda István Tamásné Nagy Ildikó