Elérhetőség

4400 Nyíregyháza,

Széchenyi utca 6.

OM azonosító: 033653

Telephely kódja: 001

Telefon: 42/500-058
---------------------------------------------
Igazgatóhelyettesi iroda

Telefon: 06-30-176-6316
---------------------------------------------
Titkárság

Telefon: 06-30-176-6317
---------------------------------------------

Honlap:

www.kolcseygimnazium.hu

E-mail:

kolcsey.nyiregyhaza@gmail.com
-------------------------------------------

Facebook oldalunk

Versenyeredmények

2017/2018

2016/2017

2015/2016

2014/2015

2013/2014

2012/2013

2011/2012

2005/2006 – 2010-2011

1999/2000 – 2004/2005


2018.

Az Implom József Helyesírási Verseny iskolai fordulóján

1. helyezést ért el: Bodnár Dániel 10.C osztályos tanuló (felkészítő tanár: Dr. Buczkóné Rangoni Claudia)

2. helyezést ért el: Barkaszi Barbara 11.A osztályos tanuló (felkészítő tanár: Csabainé Kocsis Szilvia)

A legjobb eredményt elért tanulók képviselik iskolánkat a verseny megyei fordulóján.


2018. november 7-én megrendeztük a hagyományos tehetségkutató vers- és prózamondóversenyt a 9. évfolyamos tanulók számára

1. helyezett:  Szamosszegi Réka      9.C (Karinthy Frigyes: Előszó)
2. helyezett: Fehér Regina               9.A (Wass Albert: Üzenet haza)
3. helyezett: Simon Bolda Bogáta  9.B (Mécs László: A királyfi három bánata)

Különdíj:              Kiss Levente Péter   9.C                          (Kosztolányi Dezső: Halotti beszéd)

Jutalmuk:           kirándulás Budapestre: látogatás a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárban és részvétel a Petőfi Irodalmi Múzeum ,,Petőfi 2.0” múzeumfoglalkozásán.

Dicséretben részesültek:

9.A Berkó Kitti Ágnes; Lovas Gréta; Vágó Szintia
9.B Baka Petra Tamara; Nagy Zsófia; Pomucz Boglárka Krisztina; Simon Sólyom Szabolcs
9.D Makai Orsolya

Szereplésükhöz gratulálunk, és további sikereket kívánunk:

a magyar-történelem-művészetek munkaközösség.

P1140851 P1140854  P1140793  P1140797  P1140843  P1140849


Olasz OKTV döntő!

Kölcseys sikerek az olasz OKTV-n!
Iskolánk tanulói ebben az évben is nagy létszámmal vettek részt különböző tantárgyakból az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyen. Olasz nyelvből idén négy tanulónk is a döntőbe jutott, és ért el szép helyezést. A versenyről Papp Judit és Vinnai Mirtill 12. b, és Joó Brigitta 11. b osztályos tanulókkal beszélgettem.

Mi motivált a versenyen való elinduláskor? Milyen kilátásokkal, reményekkel vágtatok neki?

Brigitta: Én elsősorban arra voltam kíváncsi, hogy milyen szinten is állok az olasz nyelv ismeretével két és fél év tanulás után. Reménykedtem, hogy sikerül, s egyben a legnagyobb célkitűzésem a második fordulóba való bejutás volt.

Judit: A legfőbb motivációm az olasz nyelvben való elmélyedés után a kíváncsiság volt. Kíváncsi voltam, mit tudok kihozni a helyzetből, s hol helyezkedem el nyelvtudásommal országos viszonylatban. Az igazat megvallva nagy volt bennem a félsz, de Nagyné Balla Judit tanárnő biztatására a döntőre már elhittem, hogy egész szép eredménnyel is végezhetek.

Mirtill: Idén már másodjára vettem részt a versenyen, de most tizenkettedikesként több tapasztalattal és tudással indultam neki. A legfőbb motiváció számomra az volt, hogy az esetleges döntős helyezésekért az érettségiben is elszámolható értékes pluszpontokhoz juthatunk. De természetesen a tudásvágy is vezérelt a versenyen való induláskor.


A versenyre való készülésben mi volt a legnehezebb?
Brigitta: Időt találni a mindennapi tanulás és elfoglaltságok mellett a versenyre való készülésre, de nagyon nagy segítségünkre voltak tanárnő felkészítő órái.

Judit: Igen. Egyértelműen az időhiány. Bármikor szívesen fogtam hozzá az olaszozáshoz, de nagy nehézség volt a tanulnivalóval és egyéb elfoglaltságokkal összeegyeztetni.

Az egyes fordulókban a továbbjutás után, hogyan érzetétek magatokat? Megkönnyebbülten vagy inkább izgatottan? Miért?
Mirtill:
Nyugodtan, mert tudtam, hogy biztos kezekben vagyunk Tanárnő irányítása alatt, akinek ezúton is szeretném megköszönni segítő munkáját.

Brigitta: Személy szerint én nagyon izgatott voltam, hiszen már azt is hatalmas sikerként könyvelhettem el, hogy sikerült az első fordulóból továbbjutnom.


Mi volt a legszebb/ kedvenc pillanatotok a verseny alatt?
Judit: Nagyon pozitív élmény volt maga a versenyzés az összes tapasztalatával és az új barátságokkal, ismeretekkel együtt, de számomra a kedvenc pillanatok a felkészülés során voltak. Azok a bizonyos „aha” élmények, a felismerések, hogy valóban fejlődöm

Brigitta: A kedvenc pillanatom egyértelműen az volt, amikor tanárnő felhívott a második forduló után, és megkérdezte: „Az OKTV döntősével beszélek?”. Azt hiszem, ez egy örök emlék lesz.

Mirtill: A közös siker, hogy a középdöntőből a döntőig együtt voltunk, együtt készültünk és hogy mindannyiunk elérte azt, amit szeretett volna.

Az olasz nyelv mélyebb megismerése mellett, szereztetek-e más hasznos tapasztalatot?

Mirtill: Természetesen. Számomra az, hogy iskolai körülmények között, versenyhelyzetben hogyan tudom hasznosítani az Olaszországban szerzett kommunikációs készségeimet.


Judit: Kitűnő alkalom egy ilyen kaliberű megmérettetés a stresszhelyzet kezelésére, melyből biztosan profitálni fogunk a jövőben mindnyájan.

Brigitta: Véleményem szerint sokat fejlődtek a kommunikációs képességeink a döntőre való felkészülés során és magán a döntőn, hiszen ott egy idegen bizottság előtt kellett olaszul megnyilvánulnunk. Úgy gondolom, hogy ez a tapasztalat jó segítség lehet akár egy emelt szóbeli érettségin való eredményes szerepléshez.

A döntőben az olaszos diákok az alábbi helyezéseket érték el:

Papp Judit: 9. hely

Vinnai Mirtill: 16. hely

Kővári Dominika: 21. hely

Joó Brigitta: 28. hely
Gratulálunk nekik, és további eredményes tanévet kívánunk! Az iskola és a versenyző diákok nevében pedig köszönjük szépen Nagyné Balla Judit tanárnő áldozatos felkészítő munkáját.
Rákóczi Eszter
11. b

Olasz OKTV


FESTIVAL D’ITALIANO 2018 – VISSZATEKINTÉS

1973 óta minden évben megrendezésre kerül az Országos Olasz Fesztivál (olasz nevén: Festival d’Italiano). Ezen a jeles alkalmon összegyűlnek az olasz nyelvet tanító középiskolák diákjai és felkészítő tanáraik, hogy megcsillogtassák tudásukat, tapasztalatot cseréljenek, sőt mi több, barátságok szövődjenek.

Az idei (2018) versenynek a debreceni Csokonai Vitéz Mihály Gimnázium adott otthont, így nekünk, kölcseyseknek nem kellett sokat utazni. Egy havas pénteki délelőttön, március 23-án indultunk útnak, s közel egy órányi utazás után máris a bihari megyeszékhelyen találtuk magunkat. A csapatok regisztrációja és egy rövid tájékoztatás elhangzása után elkezdődött a verseny. Az iskolánk tanulói a legkülönfélébb kategóriákban mérték össze tudásukat: versmondás, prózamondás, élőbeszéd, tolmácsolás, színpadi kategória, sőt, az idei évben főzőversenyt is szerveztek a Festival d’Italiano berkein belül. A versmondó kategóriában egy szabadon választott olasz szerző tollából íródott verset kellett elmondani, az élőbeszéd kategóriában egy kihúzott témáról beszélgetett a zsűri a versenyzővel, a tolmácsolás során pedig egy magyar és egy olasz anyanyelvű ember közti kommunikációban kellett segíteni. A zsűriben nem egy esetben olasz anyanyelvűek is helyet kaptak. Délután, a megnyitóünnepségen hivatalosan is megnyitották a fesztivált, és egyúttal az írásbeli kategóriákat is díjazták, amelyben közreműködött Dr. Varnus Andrásné, a Debreceni Tankerületi Központ igazgatója, és Dr. Molnárné Szecskó Ágnes, a Csokonai Gimnázium igazgatója. Dr. Molnárné Szecskó Ágnes igazgatónő a beszédében kihangsúlyozta: a Csokonai számára nagy öröm, hogy a főzőversennyel újítást tudtak vinni a programok közé, és ugyancsak örvendetes dolog számukra, hogy második alkalommal rendezhetik meg a versenyt. Az ünnepség után estig folyatódott a megmérettetés, ahol már csak a csoportos ének kategória második felét tartották meg, amelyben a Sottovoce nevű formációnk is részt vett. A szombati napon nem érintett versenyzők a kora esti órákban Kulimár Krisztina tanárnő kíséretével visszaindultak Nyíregyházára. A nap végén elfoglaltuk a szállásunkat a Deák Ferenc Középiskolai Kollégiumban, és részt vettünk a gimnázium aulájában szervezett fogadáson, ahol átadtuk magunkat a felhőtlen szórakozás örömeinek.

A második napon a csapatversenyekre helyeződött nagyobb hangsúly. A reggeli órákban a kultúrtörténeti vetélkedő résztvevői a Debreceni Egyetemre, a színpadi kategória tagjai pedig a Vojtina Bábszínházba indultak. A színjátszó csapatunknak (amely a Non ricordo così nevet viselte) az első napon szervezett színházbejáráson alkalma volt megismerni a színházat, hogy gördülékenyen és problémamentesen tudják előadni a színdarabjukat. Később, egy kis szabadidő után, villamossal visszaindultunk az Egyetemre, hogy részt vegyünk a díszteremben tartott záróünnepségen, egyúttal izgatottan vártuk a csapatversenyek és az első napon szervezett kategóriák eredményhirdetését. Az első naphoz hasonlóan, most is osztottak oklevelet kölcseysnek. Az eredményhirdetés után vonattal hazaindultunk Nyíregyházára, hogy kipihenjük a megpróbáltatásokat.

Ezúton szeretnénk köszönetet mondani Nagyné Balla Judit tanárnőnek, hogy áldozatos munkájával, erőt és időt sem sajnálva segített minket a felkészülésben, hogy ilyen sikereket érjünk el. Ez a fesztivál a versenyzés mellett kitűnő alkalom volt tapasztalatszerzésre, és az eddig megszerzett olasz nyelvtudásunk használatára is. Minden olasz nyelvet tanuló társamat buzdítom az indulásra, hiszen egy ilyen versennyel csakis győzni lehet, veszítenivaló nincs!

A presto!
Rácz Péter István
9.C osztály

FESTIVAL D’ITALIANO 2018 – RISULTATI FINALI

ÉLŐBESZÉD „A”
Kun Liliána 10.B II. hely
Juhász Péter 10.B III. hely
Szokolay Dávid 10.B dicséret
Lőrincz Andrea 10.B dicséret

 

ÉLŐBESZÉD „B”
Vinnai Mirtill 12.B II. hely
Papp Judit 12.B dicséret

 

VERSMONDÁS
Siket Csongor Bendegúz 9.C I. hely
Tóth Annamária 10.B I. hely

 

TOLMÁCSVERSENY
Papp Judit 12.B III. hely

 

PÁLYÁZATÍRÁS
Szokolay Dávid 10.B Az olasz zene Magyarországon II. hely
Zsemján Eszter 12.B Kosztolányi Dezső és Olaszország II. hely
Rácz Péter István 9.C Olaszország és a Brera Képtár III. hely

 

CSOPORTOS ÉNEK – KOMOLYZENE
Sotto voce II. hely

 

SZÍNPADI KATEGÓRIA
Non ricordo così I. hely (arany minősítés)

 

I. HELY II. HELY III. HELY DICSÉRET
3 5 3 3

 


Szónokverseny – 2017. november 17.
A nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnázium 11. évfolyamos tanulói 2017. november 17-én Vaján részt vettek a Kölcsey Ferenc szónokversenyen, ahol sikeresen szerepeltek. Hok Laura 3. helyezést ért el, Tölgyes Veronika pedig különdíjazásban részesült. Mindketten indulhatnak az országos döntőben.
Felkészítő tanáruk Dr. Czakóné Olesnyovics Veronika

OKTV Díjkiosztó ünnepség – 2017.06.02. Budapest

18944542_1360274927359277_1754433179_n


2017.06.02.

Az Otp Fáy András alapítvány 2017 májusában hirdetett meg egy pályázatot, melynek keretein belül egy 3 perces videó riportot kellett készíteni arról, hogy miért fontos a középiskolások számára a pénzügyekről, a gazdaságról tanulni. Munkánkban kifejtettük a saját véleményünket és arról beszéltünk, hogy mi miért is látjuk fontosnak az efféle ismeretek elsajátítását.   A videót 2017. május 24-én kellett benyújtani, s egy hétre rá értesítettek, hogy első helyezését értünk el vele. A díjunk egy iskola nap, amely a következő tanév szeptemberében kerül majd megrendezésre.

A pályázat elkészítésében részt vettek:

Kéninger Dóra, Huncsik Száva, Rákóczi Eszter 10.B

Nagy Levente 11.A

Bán Dáriusz 11.B

Kéninger Dóra 10.B

 


2017.05.10.

Sportélet

Iskolánkban több évtizedes hagyománya van a kézilabdának. Eddig inkább a lányok jeleskedtek benne, de ebben a tanévben a fiúk is remekeltek, hiszen bejutottak az Országos Amatőr Kézilabda Diákolimpia döntőjébe, ahol a VII. helyen végeztek. A csapat edzője Bertáné Palatics Mária tanárnő és a segédedző Pördi Patrik volt. Bízom benne, hogy nagy segítség volt a csapatnak, hogy Nyíregyházán, hazai pályán játszhatták a mérkőzéseiket és mi kölcseys diákok tanáraink vezetésével, tombolva, hihetetlen lelkesedéssel és örömmel szurkolhattunk a fiúknak, akik példásan, nagyszerűen helyt álltak a tornán, és „mentek, mint a mentő”!

kep

Csapattagok: Béres Ádám, Sipos Péter, Mosolygó Gergő, Lakatos Balázs, Fehér József, Pethő Nándor, Tóth Tamás, Stecz Dániel, Szakolczai Döme, Gebri Máté, Dudics Zoltán. Major Márton, Kalenda Sándor

A megyei amatőr lány kézilabda döntőn II. helyezést ért el a kölcseys csapat, melynek tagjai a következők:

Bartha Boglárka, Gál Nikolett, Gilányi Petra, Kardosi Karina, Kiss Antónia, Koropcsák Vanessza, Kovács Kinga, Lovácsi Fanni, Papp Judit, Reményi Tímea, Zsigó Fanni.

Felkészítő tanár: Bertáné Palatics Mária

A lányok a mezei Diákolimpiai városi versenyén az V. korcsoportban 2. és 3. helyezést értek el, VI. korcsoportban pedig 1. helyezést. A megyei fordulón mindkét csapat nyert, tehát bejutottak az országos döntőbe, melyet Gödöllőn rendeztek meg. Itt sajnos nem sikerült az élmezőnybe végezni.

Csapattagok:

  1. KCS: Antal Alíz, Kovács Kinga, Kardosi Karina,Ónodi Eszter, Kukk Nikolett, Rácz Eszter
  2. KCS: Czirják Dorina, Együd Rebeka, Papp Judit, István Laura

Felkészítő tanár: Csonka Judit

 

A megyei röplabda amatőr diákolimpián 10 csapat indult, ahol 2. helyezést értek el.

Csapattagok: Bodnár Barbara, Szabó Kíra, Trencsényi Dóra, Nagy Boglárka, Debrenszki Eszter, Nagy Nelli, Tölgyes Veronika, Kukk Nikolett

Felkészítő tanár: Csonka Judit

Kölcsey DSE felnőtt csapata az NB II-ben 3 fordulóval a bajnokság vége előtt a 4.

helyen áll, a junior csapat pedig vezet a bajnokságban.

Csapattagok: Balogh Dorina, Dubay Sára, Hrabina Inez, Juhász Tímea, Katona Beáta, Kondora Petra, Koós Martina, Peimli Dorka, Polyák Eszter, Torkos Hanna, Varga Fruzsina

Felkészítő tanár: Hadobás István

A fiú labdarúgó amatőr diákolimpián, illetve a Fair Play kupán fiú labdarúgásban nem jutott be iskolánk csapata a megye legjobb 4 csapata közé.

Csapattagok: Béres Ádám, Csordás Bence, Dudics Zoltán, Kalenda Sándor, Palcsák Péter, Pethő Nándor, Rónay Krisztián, Szépréthy Roland, Tóth Patrik, Vida Zsolt

Felkészítő tanár: Bertáné Palatics Mária

pala

A városi diáksport napon a 9. C és a 9. D osztály tanulói vettek részt hatalmas aktivitással. Különböző sportágakban mérettették meg magukat: váltóverseny, röplabda, labdarúgás, kosárlabda, korcsolya szerepelt a repertoárban. Összesített eredményben a város középiskoláinak rangsorában a 7. helyen végeztek, mely sikernek mondható.

Felkészítők: Horváth Anetta és Bertáné Palatics Mária

 

Gratulálunk a versenyeken jól szereplő csapatoknak és felkészítőiknek, további jó versenyzést kívánunk nekik!


2017.05.10.

OKTV földrajz siker. Balázs Dávid 1. helyezést ért el az országos döntőben.

Felkészítő tanára: Ferenczi Sándor

OKTV


2017.04.01.

Gimnáziumunk olaszos tanulói a korábbi évek hagyományaihoz híven ebben a tanévben is kimagasló eredményeket értek el az Országos Olasz Fesztiválon, amelynek a megrendezésére 2017. március 31-én és április 1-jén a gyulai Erkel Ferenc Gimnáziumban került sor. A rendezvényre az ország 43 középiskolájából mintegy 650 olaszul tanuló diák érkezett. Ebben a népes mezőnyben érték el a kölcseys tanulók az alábbi kiváló eredményeket, akiknek a versenyre történő felkészítését Nagyné Balla Judit tanárnő végezte:
Dobos Tekla (9.b- Magyaroszági olasz emlékek- Debreceni Egyetem pályázata): 3. helyezett
Rákóczi Eszter (10.b- Miért mosolyog Mona Lisa?- Pécsi Tudományegyetem pályázata): 2. helyezett
Rákóczi Eszter (10.b-élőbeszéd A): dicséret
Joó Brigitta (10.b-élőbeszéd A): 1. helyezett
Papp Judit (11.b-élőbeszéd B): 3. helyezett
Vinnai Mirtill (11.b- Vita italiana- Pázmány Péter Katolikus Egyetem pályázata): 3. helyezett
Vinnai Mirtill (11.b- élőbeszéd B): 2. helyezett
Kultúrtörténeti csapat (Bán Dáriusz, Boros Gabriella, Papp Judit, Vinnai Mirtill- 11.b- Ki tud többet Emilia-Romagna tartományról): 9. helyezés (27 csapatból)
Színjátszó csoport (Cziva Brigitta, Joó Brigitta, Pancsusák Boglárka, Rákóczi Eszter, Szabó Katarina, Szántai Dorina-10.b).- 5. helyezés.
A fesztiválon résztvevő tanulók munkáját dicséret és köszönet illeti, a helyezést elérő tanulóknak pedig szívből gratulálunk!

 

 

 Videók az alábbi linken tekinthető meg:

A hellonyiregyhaza.hu oldalon megjelent cikk:

2017.03.10.

A Kommunizmus Áldozatainak Emléknapja alkalmából a Nyíregyházán tanuló diákok számára Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata pályázatot írt ki irodalmi műfajú alkotásra (vers, novella, elbeszélés, esszé, megemlékezés), amely tiszteleg a kommunizmus áldozatai előtt, a témával kapcsolatos véleményt, érzelmet, üzenetet fogalmaz meg. A megadott határidőig 55 pályamunkát küldtek be a nyíregyházi középiskolások.

Iskolánkból a következő tanulók adtak be pályázatot:
Gönczi Dorina ( 9.B) – tanára: Ben Slimenené Czipa Boglárka Piroska
Ladik Máté (10.D) – tanáruk: Mező János
Kovács Dorina (12.B)
Huri Mónika ( 9.D) – tanáruk: Dr.Murányiné Csorba Zsuzsanna
Katona Melinda
Maklári Bálint
Nagy Fanni
Nagy Vanda
Oláh Panna
Széll Eszter
Szuhóczky Hanna
Tóth Janka

Közülük Maklári Bálint első helyezést ért el, a díjátadó ünnepségen felolvashatta nyertes pályamunkáját, jutalmul 30 000 Ft értékű könyvvásárlási utalványt kapott az Önkormányzattól.

A többiek sem maradtak jutalom nélkül! Dr.Antalné Porkoláb Katalin és dr.Murányiné Csorba Zsuzsanna tanárnő szervezésében budapesti kiránduláson vehettek részt. Ellátogattak a Parlamentbe, és a Magyar Tudományos Akadémia Könyvtár és Információs Központ Vörösmarty-kiállításán a költőnek és családjának személyi iratait, valamint a legismertebb Vörösmarty-művek kéziratainak eredeti példányát láthatták.

A díjátadón készült képek megtekintéséhez kattints a képre

kep3


2017.02.10.

DEBATE  országos angol nyelvű vitaverseny

A Debreceni Egyetem Angol-Amerikai Intézete második alkalommal szervezett háromfordulós középiskolai angol nyelvű vitaversenyt, DEbate címmel, amelynek döntőjét február 10-én rendezték meg a Debreceni Egyetemen.

debate

Az idei versenyre az ország számos pontjáról jelentkeztek háromfős csapatok, közülük 24 jutott be a válogatót követően az elődöntőkbe, amelyeket Miskolcon az Avasi Gimnáziumban, Debrecenben az Ady Gimnáziumban és Nyíregyházán a Kölcsey Ferenc Gimnáziumban rendeztek meg.

A február 10-i döntőbe szoros küzdelem után a legjobb 10 csapat került. A csapatok az univerzális alapjövedelem kérdéséről vitáztak két fordulóban – ellene és mellette is érveltek – teltház előtt a Főépület Stúdió 111-ben.

– Hosszú idő kemény munkájának köszönhető – diákoknak, tanároknak egyaránt – az, hogy most itt a döntőben köszönthetem a csapatokat, akik valóban megküzdöttek a részvételért – mondta a szervező-házigazda Angol-Amerikai Intézet nevében Venkovits Balázs tanársegéd.

– Fontosak a hasonló jellegű megmérettetések, hiszen ezek azok az alkalmak, amikor a nyelvet oktató tanárok visszajelzést kaphatnak befektetett munkájuk eredményeiről, a tanulók pedig felmérhetik saját képességeiket. Mindez pedig növeli a tudásvágyat – fogalmazott köszöntőjében Espák Gabriella adjunktus.

Az Amerikai Nagykövetségről érkezett vendégekkel kiegészült zsűri végül a debreceni Ady Endre Gimnázium „VelőSérv” csapatát ítélte a legjobbnak.

Bár a kölcseysek nem kerültek a dobogóra, derekasan helytálltak a rutinosan vitázó csapatok között. Első alkalommal vettek részt diákjaink egy ilyen versenyen, ahol a kiváló angol nyelvtudás mellett más képességekkel is rendelkezniük kellett: logikus gondolkodás, vitakészség, érvelési technikák, magabiztos fellépés, határozottság és némi színészi képesség is elengedhetetlen jelentőséggel bírt.

Dicséretet kapott mindkét csapatunk, de ez nem meglepő, hiszen felsőfokú nyelvvizsgával rendelkeznek a versenyzőink.

A döntő résztvevői:

Soup-A-Stars (Nyíregyháza) 12.A osztály Nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnázium:

Balogh Rebeka,

Hegymegi Dóra,

Molnár Helga

és Kurcz Fruzsina (ő a döntőn nem tudott részt venni, helyette szállt vitába Hegymegi Dóra)

Felkészítő tanáruk: Ferencziné Molnár Éva;

Sunlovers (Nyíregyháza) 11.A osztály Nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnázium:

Gunyecz Anna

Jeczkó Levente

Ustea Dóra.

Felkészítő tanáruk: Torda Tamásné;
és a többi csapat:

Adyhárom (Debrecen)
Cereal Killers (Nyíregyháza)
Forty-Two (Debrecen)
Ladies of Debate (Miskolc)
Moot Company (Nyírbátor)
Strategic Reserve (Debrecen)
Third Triumvirate (Nyírbátor)
VelőSérv (Debrecen).

A győztesek és valamennyi résztvevő diák és felkészítő tanáruk ajándékban részesült az Agora Tudományos Élményközpont, az Amerikai Nagykövetség és a debreceni Amerikai Kuckó, az Angolfalu, a Borháló, a Bölcsészettudományi Kar, a BTK Hallgatói Önkormányzat, a Campus Fesztivál, az ECL, az Euro Exam és az MM Publications jóvoltából.


2017.02.03.

Trombitás siker

Vitális Zsombor, iskolánk 10. C osztályos tanulója, a Nyíregyházi Egyetem Zenei Intézete által meghirdetett Középiskolások Országos IV. zenei versenyén klasszikus hangszerjáték kategóriában III. helyezést ért el. Felkészítő tanára Perlinger Tamás volt, zongorán kísérte Takács Tibor. Telemann: F-dúr Szonáta, illetve Tornyos György: Szonatina című műveket játszotta. A zsűriben helyet foglaltak Dr. Tamási László, Dr. Ittzés Tamás és Nadzon Gusztáv zeneművészek.

Középiskolások IV. Zenei Versenye Középiskolások IV. Zenei Versenye - oklevél


2017.02.03.

A Nemzet Fiatal Tehetsége

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő nyílt ösztöndíj pályázatot hirdetett a Nemzet Fiatal Tehetségeinek támogatására. Vitális Zsombor, a demecseri fiatal, iskolánk 10. C osztályos diákja nyerte el a Nemzet Fiatal Tehetsége címet és a vele járó pénzdíjat. A díjat Budapesten, az EMMI nagytermében adták át. Az emléklapot Ilyés Boglárka, helyettes államtitkár nyújtotta át. Zsombornak a zene területén elért eredményeit értékelték a díj odaítélésekor.

A Nemzet Fiatal Tehetsége - oklevél A Nemzet Fiatal Tehetsége


2017.01.23.

Idén a Móricz Zsigmond Megyei és Városi könyvtár adott otthon a  Magyar Kultúra Napja alkalmából meghirdetett Vers- és prózamondó versenynek. Együd Rebeka 12.D osztályos tanuló 3. helyezést ért el.

Gratulálunk a sikeres szereplésért.

kultura_napja


2016.12.08.

2016.december 8-án Sajtos Csilla 10.a osztályos tanuló részt vett az ACE angol nyelvű prezentációs, városi versenyen, amelyen dicséretben részesült. Egy 3 perces prezentációban kellett bemutatni a csodálatos Ausztráliát (Amazing Australia). Gratula Csillának. Felkészítő tanára: Torda Tamásné
Képek a versenyről.
dscn0030 dscn0032 dscn0035 dscn0036

2016.11.18.

Iskolánk ismét otthont adott a Debreceni Egyetem Angol-Amerikai Intézete által meghirdetett DEbate című országos angol vitaversenynek 2016.november 18-án. Az egyik elődöntő zajlott itt 8 csapat részvételével. Az országból 24 csapat jutott az előválogatót követően az elődöntőkbe, majd onnan 10 került be az országos döntőbe, amelyet 2017. február 10-én rendeznek a Debreceni Egyetemen.
 
Nagy öröm és siker,hogy a Kölcsey mindkét csapata döntőbe került a két fordulót követően. A 12.a osztály Soup-A-Stars csapatának tagjai:Balogh Rebeka,Kurcz Fruzsina,Molnár Helga.Felkészítő tanáruk:Ferencziné Molnár Éva
A 11.a osztály Sunlovers csapatának tagjai:Gunyecz Anna,Jeczkó Levente és Ustea Dóra.Felkészítő tanáruk:Torda Tamásné
 
Gratula a csapatoknak és sikeres felkészülést az országos megmérettetésre,amelyen részt vesz meghívott vendégként és fővédnökként a brit és amerikai nagykövet.
Képek a versenyről.

2016.10.21.

DEbate-angol nyelvű vitaverseny a Kölcseyben
 
A Debreceni Egyetem partneriskolája lévén, az ott angolt oktató, volt tanítványaink kezdeményezésére 2015-ben a Kölcseyben szervezte az Angol-Amerikai Intézet a DEbate című angol vitaverseny elődöntőjét.
Ebben az évben ismét nálunk versengenek ebben a régióban, az előválogatón túljutott csapatok. Iskolánkból a 11.A osztály 3 fős csapata: Gunyecz Anna, Jeczkó Levente és Ustea Dóra (felkészítő tanár: Torda Tamásné) és a 12.A osztály csapata: Molnár Helga, Balogh Rebeka, Kurcz Fruzsina (felkészítő tanár: Ferencziné Molnár Éva) került az előválogató után az elődöntőbe.
2016. november 18-án lesz a verseny a Kölcseyben. Gratulálunk a versenyzőknek, a felkészítőknek és reméljük ott lehetnek majd 2017. februárjában a Debreceni Egyetemen a döntőn.
 
Eredményes felkészülést kívánunk, és sok sikert!!

2016.10.06.

Országos 4. helyezés az orosz kulturális versenyen

ben-slimenene-czipa-boglarka-tanarno-es-a-csapat-tagjaiguti-eszternovak-nora-makay-klara-es-torda-sztella-1


2016.06.01.

OKTV 2015/16 versenyeredmény, német nyelv

scan 2scan 3

A galériához katt ide!

Igazgató

Márk Attila Olivér
igazgató

---------------------------------------------
Fenntartó

Nyíregyházi Tankerületi Központ


4400 Nyíregyháza, Sóstói út 31/b.

Telefon: +36 (42) 795-315

E-mail: nyiregyhaza@kk.gov.hu

URL: http://kk.gov.hu/nyiregyhaza

---------------------------------------------
Kréta e-napló belépés
Kréta e-napló belépés