Sainte Elisabeth Gimnazium – Franciaország

A Francia testvériskolai cserekapcsolat

A nyolc éve tartó testvériskolai cserekapcsolat keretében eddig négy alkalommal utaztak kölcseys franciát tanuló diákok a Dax melletti városkába, a Saint Pandelonban található Sainte Elisabeth Gimnáziumba és ugyanennyi alkalommal viszonozták látogatásunkat a francia gimnazisták. A cserekapcsolat minden alkalommal igen sikeres és eredményes volt.

A párizsi városnézéssel vagy éppen Provence csodás mediterrán városainak meglátogatásával egybekötött utazások alkalmával tanulóink betekintést nyertek a francia kultúra számos területébe, megismerhették az iskolarendszer részleteit, a francia diákok mindennapi életét. A tanulmányi kirándulások alkalmával felfedeztük a Landok kultúrájának és természeti kincseinek széles tárházát, meglátogattuk a spanyolos hangulatú Dax, a festői Bayonne, és a szörfözők paradicsomaként ismert Biarricz nevezetességeit és nem kevésbé Saint-Jean de Luz történelmi jelentőségű látnivalóit.

A magyar tanulók választásuk szerint családoknál vagy panzióban voltak elszállásolva, így átélhették a francia családok mindennapjait, megkóstolhatták a francia konyha specialitásait, felfedezhették a szokások, hagyományok sajátosságait.

A program kiváló nyelvgyakorlási lehetőség volt a magyar diákok számára, akik közül többen azóta is tartják a kapcsolatot cserediákjukkal. Ez az iskolai cserekapcsolat nagymértékben hozzájárul ahhoz, hogy tanulóink nyitottak legyenek  más kultúrák megismerésére, alkalmazkodóbbá, toleránsabbá váljanak és önállóan megállják helyüket egy idegen környezetben.

 

se_logo

csoport-a-torony-alatt-2015 img_0399 parizs-csoportkep francia-ut-2015

Kréta napló belépési problémák esetén

Tisztelt Szülő!

Amennyiben nem tud bejelentkezni a Nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnázium Kréta naplójába bejelentkezési azonosító hibával kérjük küldjön egy levelet az alábbi e-mail címre: kolcsey.kretahelp@gmail.com

Kérjük a levélbe írja meg a szülő/gondviselő nevét akivel nem tud bejelentkezni, a tanuló nevét és osztályát, hogy be tudjuk azonosítani a megfelelő felhasználót, valamint e-mail címét amire a rendszer elküldi az új jelszót. FONTOS! A korábban megadott jelszót nem áll módunkban megadni, kizárólag új jelszót tudunk generálni!
Kréta e-napló belépés
Kréta e-napló belépés

---------------------------------------------

e-Ügyintézés
e-Ügyintézés

---------------------------------------------

Fenntartó

Nyíregyházi Tankerületi Központ

4400 Nyíregyháza, Sóstói út 31/b.

Telefon: +36 (42) 795-315

E-mail: nyiregyhaza@kk.gov.hu

URL: http://kk.gov.hu/nyiregyhaza

--------------------------------------------- Igazgató: Torda István Tamásné Nagy Ildikó