Sainte Elisabeth Gimnazium – Franciaország

A Francia testvériskolai cserekapcsolat

A nyolc éve tartó testvériskolai cserekapcsolat keretében eddig négy alkalommal utaztak kölcseys franciát tanuló diákok a Dax melletti városkába, a Saint Pandelonban található Sainte Elisabeth Gimnáziumba és ugyanennyi alkalommal viszonozták látogatásunkat a francia gimnazisták. A cserekapcsolat minden alkalommal igen sikeres és eredményes volt.

A párizsi városnézéssel vagy éppen Provence csodás mediterrán városainak meglátogatásával egybekötött utazások alkalmával tanulóink betekintést nyertek a francia kultúra számos területébe, megismerhették az iskolarendszer részleteit, a francia diákok mindennapi életét. A tanulmányi kirándulások alkalmával felfedeztük a Landok kultúrájának és természeti kincseinek széles tárházát, meglátogattuk a spanyolos hangulatú Dax, a festői Bayonne, és a szörfözők paradicsomaként ismert Biarricz nevezetességeit és nem kevésbé Saint-Jean de Luz történelmi jelentőségű látnivalóit.

A magyar tanulók választásuk szerint családoknál vagy panzióban voltak elszállásolva, így átélhették a francia családok mindennapjait, megkóstolhatták a francia konyha specialitásait, felfedezhették a szokások, hagyományok sajátosságait.

A program kiváló nyelvgyakorlási lehetőség volt a magyar diákok számára, akik közül többen azóta is tartják a kapcsolatot cserediákjukkal. Ez az iskolai cserekapcsolat nagymértékben hozzájárul ahhoz, hogy tanulóink nyitottak legyenek  más kultúrák megismerésére, alkalmazkodóbbá, toleránsabbá váljanak és önállóan megállják helyüket egy idegen környezetben.

 

se_logo

csoport-a-torony-alatt-2015 img_0399 parizs-csoportkep francia-ut-2015

mb. Igazgató

Kajatinné
Pogácsás Edit
mb. igazgató

---------------------------------------------
Fenntartó

Nyíregyházi Tankerületi Központ


4400 Nyíregyháza, Sóstói út 31/b.

Telefon: +36 (42) 795-315

E-mail: nyiregyhaza@kk.gov.hu

URL: http://kk.gov.hu/nyiregyhaza

---------------------------------------------
Kréta e-napló belépés
Kréta e-napló belépés

---------------------------------------------

e-Ügyintézés
e-Ügyintézés

---------------------------------------------