Elérhetőség

4400 Nyíregyháza,

Széchenyi utca 6.

OM azonosító: 033653

Telephely kódja: 001

Telefon: 42/500-059, 500-058

Honlap:

www.kolcseygimnazium.hu

E-mail:

kolcsey.nyiregyhaza@gmail.com
-------------------------------------------

Facebook oldalunk
Kréta e-napló belépés
Kréta e-napló belépés
Illemszabályok

Semmelweis Egyetem

Egészségtudományi Kar Nyílt napjának programja

Nyílt nap programja

Dékán levél


Az ELTE Informatikai karának Nyílt napja ezen a héten pénteken kerül megrendezésre, melyre ismételten szeretnénk meghívni hallgatóikat és szüleiket.

A rendezvény kezdési időpontja 9 óra. A helyszínen színes programokkal várjuk az érdeklődőket, melyre regisztrálni előzetesen is lehet az alábbi linken:

https://tinyurl.com/yamtkxly

Részletekről a csatolt plakáton vagy a honlapon tudnak tájékozódni.

https://www.inf.elte.hu/nyiltnap20180126


Kedves Érdeklődő Diákok!

A Debreceni Egyetem Műszaki Kar Környezetmérnöki Tanszéke valamennyi munkatársa nevében köszöntjük a környezetmérnöki képzések iránt érdeklődő Diákokat.

Az ország keleti régiójának fontos központja Debrecen, egyetemváros, ahol a modern kor elvárásainak megfelelő szintű képzések folynak.
A Műszaki felsőoktatás régiós központja Karunk, mely több mint 50 éves múltra tekint vissza. Az integrált Debreceni Egyetem 14 Kara közül a Műszaki Kar ad otthont a Környezetmérnöki BSc
és Környezetmérnöki MSc képzéseknek. A Tanszék közreműködésével a Kar nappali és levelező tagozaton egyaránt ajánlja a diákok figyelmébe a Környezetmérnöki BSc alapszakot, valamint a Környezetmérnöki MSc szakot, mely MSc szakra a BSc diplomát szerzettek szinte egyeneságon juthatnak be.

A 2018. szeptemberében induló BSc szakunkra 2018. február 15-ig lehet jelentkezni, melyről bővebb információt a www.felvi.hu-n olvashattok.

Napjaink környezetvédelmi problémái alapján fontosnak tartjuk a jól képzett szakember utánpótlást, mely szakemberek az ipari cégek növekvő környezetvédelmi feladatainak megoldásában is fontos szerephez jutnak. A következő évtizedekben a környezetmérnököknek komoly feladataik lesznek, nagy igény lesz jól képzett mérnökökre; felelősségük nagy, hiszen az emberiség ma már napi szinten szembesül az általa okozott környezeti hatásokkal, utódaink számára pedig biztosítanunk kell egy élhető Bolygót.
Képzéseink célja olyan korszerű természettudományos, ökológiai, műszaki, közgazdasági és menedzsment ismeretekkel rendelkező környezetmérnökök képzése, akik a különböző területeken jelentkező környezeti veszélyeket képesek felismerni és a kárelhárítási tevékenységet irányítani. Szakmai ismereteik birtokában a környezetmérnökök alkalmasak a meglévő környezeti ártalmak és károk csökkentésére, illetve megszüntetésére; a természeti erőforrások ésszerű felhasználására, hulladékszegény technológiák kialakításának, azok működtetésének önálló megoldására.

A környezetmérnöki képzésben a Kar tanszékein kívül közreműködnek a Debreceni Egyetem egyéb tanszékei is, valamint a régió környezetvédelmi tevékenységében részt vevő szervezetek és gazdasági társaságok jeles képviselői is: Debreceni Vízmű Zrt., HBM megyei Kormányhivatal, Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztálya, AKSD Kft., PMR Kft., ENVISZAM Kft., stb.
A zártanulmányokhoz kapcsolódó szakdolgozatok témái működő vállalatok, vállalkozások aktuális gyakorlati problémáinak a megoldásában nyújtanak segítséget, a belső konzulensi feladatokat a tanszék oktatói biztosítják. Több sikeres téma kidolgozása a vállalatoknál a megvalósításig is eljutott.
A Tanszékhez több laboratórium is tartozik, melyek a tantárgyak gyakorlati oktatásának és a tanszék kutatásának is szinterei.

A hallgatóink körében nagyon népszerű a Tudományos Diákköri Tevékenység, illetve több hallgatónk sikeresen vesz részt a Debreceni Egyetem Tehetséggondozó programjában. Számos hallgatónk mutatta már be tudományos munkáját és ért el nívós helyezést az Országos TDK konferenciákon, az elmúlt években ez a tevékenység kiemelten sikeres, melyet a egyik hallgatónk esetében a 2013-ban elnyert Pro Sciencia Aranyérem is igazol. Az oktató-hallgató kapcsolatok erősítésére számos programot szervezünk, illetve minden évfolyamon egy-egy oktató kolléga segíti mentorként a hallgatóinkat problémáik megoldásában, javaslataik feltérképezésében.

Javaslom, hogy nézzétek meg honlapunkat (www.old.eng.unideb.h/kvt), olvassátok el hallgatóink véleményét rólunk, és keressetek bennünket a Facebook-on is, hogy minél jobban megismerhessétek a képzésünket, az általunk nyújtott lehetőségeket, kérdéseitekkel pedig keressenek bennünket a bodnari@eng.unideb.hu címen.

2018. január 18-án a csatolt program szerini Nyílt Nappal is várunk minden kedves érdeklődőt a Karon!

Várjuk jelentkezéseteket szakjainkra!

DE Műszaki Kar Környezetmérnöki Tanszék

Dr. Bodnár Ildikó
tanszékvezető, főiskolai tanár

Debreceni Egyetem, Műszaki Kar,
Környezetmérnöki Tanszék
4028 Debrecen, Ótemető u. 2-4.
Tel: 52/415-155/77825, 77827, 77815  Fax: 52/418-643
Mobil: 30/981-6794

E-mail: bodnari@eng.unideb.hubodnari@yahoo.com

Letölthető dokumentumok:

DE Műszaki Kar Nyílt Nap-2018.01.18

KM BSc MK kiadvany-2017.01.18

Nyílt nap_2018.01.18 program


A Budapesti Corvinus Egyetem Közgazdaságtudományi Kara nyílt napot hirdet 2017. december 15-én.

A tájékoztató letölthető innen.


Nyílt nap a Debreceni Egyetemen

Ezúton tájékoztatom Önt, hogy 2017. december 6-án (szerdán) 10:00 órától kerül megrendezésre a Nyíregyházi Egyetem B épület Kodály termében a már hagyományos egyetemi felvételi Nyílt Nap.

A tájékoztató előadások és szórakoztató programok mellett tájékozódási lehetőséget nyújtunk, melyek keretében leendő hallgatóink, középiskolai diákok, szülők és érdeklődők megismerhetik a Nyíregyházi Egyetemen folyó oktató- és kutatómunkát, meghirdetett szakjainkat, kínált ösztöndíj-lehetőségeket, bemutatkoznak duális képzési és szakmai partnereink (többek között a LEGO Manufacturing Kft, a WizzAir, a Tréner Kft.), valamint segítséget kívánunk nyújtani a 2018-as felvételi eljáráshoz, a jelentkezés menetéhez, illetve segítünk az érdeklődők számára legideálisabb szak, szakok kiválasztásában is.

A vendégek számára oktatási egységeink, laborjaink nyitott előadásokat, bemutatókat szerveznek, hogy a diákok megismerhessék a napi oktató munkát, az egyetemi életet, a Nyíregyházi Egyetem sokrétű, modern infrastruktúrája nyújtotta számtalan lehetőséget.


Mathias Corvinus Collegium (MCC)

MCC-Középiskolás-Program-bemutatkozás.pdf

Felhívás-diákoknak.pdf

MCC-Középiskolás-Program-plakát.jpg

Mathias-Corvinus-Collegium.pdf


BME-VBK Szakmai Napok felhívás


Felsőoktatási felvételi_2017

Pályaválasztást segítő csomag

A tanuló kötelességének teljesítése

Nyított Bíróság Program

Internet és videojátékok pszichológiája

Továbbtanulási szándékot felmérő kérdőív

A tanulói kilépők alkalmazása


Duális képzés, és a továbbtanulás lehetőségei a Debreceni Egyetemenen

Felvétel megtekintése itt!


Duális képzés a Nyíregyházi Egyetemen

Előadás megtekintése itt!


Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark

Igazgató

Márk Attila Olivér
igazgató