Kölcsey Ferenc Főgimnázium – Szatmárnémeti

A szatmárnémeti Kölcsey Ferenc Főgimnáziummal 1996 óta áll a Nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnázium testvériskolai kapcsolatban.

2011. november 23-án gimnáziumunk és a szatmárnémeti Kölcsey Ferenc Főgimnázium igazgatói szóban és írásban megerősítették a tizenhat évvel ezelőtt elindított és azóta egyre erősödő testvériskolai kapcsolatot.

A szatmárnémeti testvériskolánkkal évente külön egyeztetés alapján a két iskola tantestülete és tanulói között rendszeres tantárgyi tapasztalatcsere-látogatásokat, valamint szaktárgyi, kulturális és sportversenyeket szervezünk. Mindez nevelési-oktatási szempontból is igen hasznos: a magyar irodalom nagy egyéniségeinek életútját, szülőhelyét megismerhetik a tanulók, megtapasztalhatják azt, hogy mit jelent a magyar nyelvhez, hazánkhoz való hűség, kitartás, gyakorolhatják a szolidaritást, szociálisan is érzékenyebbé válhatnak. A diákok kölcsönösen bepillanthatnak egymás életébe, megismerhetik a hagyományokat.

Testvériskolai együttműködésünket erősíti minden év januárjában, hogy részt veszünk Szatmárnémetiben a Magyar Kultúra Hete programjain. Intézményünk minden tanévben megrendezi őszi tehetségkutató szavalóversenyét, amelyen mindig képviselteti magát a szatmárnémeti testvériskola is.

Kijelenthetjük, hogy a szatmárnémeti Kölcsey Ferenc Főgimnáziummal az együttműködésünk folyamatos és szoros, eddig minden évben többször is találkoztunk és programjainkat a jövőben is folytatni szeretnénk.

mb. Igazgató

Kajatinné
Pogácsás Edit
mb. igazgató

---------------------------------------------
Fenntartó

Nyíregyházi Tankerületi Központ


4400 Nyíregyháza, Sóstói út 31/b.

Telefon: +36 (42) 795-315

E-mail: nyiregyhaza@kk.gov.hu

URL: http://kk.gov.hu/nyiregyhaza

---------------------------------------------
Kréta e-napló belépés
Kréta e-napló belépés

---------------------------------------------

e-Ügyintézés
e-Ügyintézés

---------------------------------------------