Képregény-kiállítás

       Iskolánk képregény-kiállítással tiszteleg az Arany János-emlékév előtt, melyet hivatalosan 2017. március 2-án, a költő 200. születésnapján Áder János köztársasági elnök nyitott meg a Nemzeti Színházban.

     A Kölcsey Gimnáziumban dr. Murányiné Csorba Zsuzsanna tanárnő és Farkas Zoltán tanár úr 2017. március 9-én ünnepélyes keretek között mutatta be a kiállítást, melynek fényét emelte Wermeser Lívia 11. C osztályos tanuló Arany János A walesi bárdok című művének szuggesztív előadása.

      Az iskolai megnyitót hosszas munkálatok előzték meg. Az ötlet dr. Antalné Porkoláb Katalin könyvtárostanárnőtől ered, aki az interneten böngészve találkozott egy kezdeményezéssel, mely képregényekben igyekszik életben tartani, a mai kor emberéhez közelebb hozni a klasszikus irodalmi műveket. Dr. Murányiné Csorba Zsuzsanna tanárnő segítő támogatásával, Farkas Zoltán tanár úr, valamint kilencedikes és tizedikes diákok aktív közreműködésével született meg a kiállítás anyaga.

     2017 április közepéig tekinthetők meg Arany János műveinek képregény-átdolgozásai a Kölcsey-szobor melletti zsibongóban.

Kréta e-napló belépés
Kréta e-napló belépés

---------------------------------------------

e-Ügyintézés
e-Ügyintézés

---------------------------------------------

Fenntartó

Nyíregyházi Tankerületi Központ


4400 Nyíregyháza, Sóstói út 31/b.

Telefon: +36 (42) 795-315

E-mail: nyiregyhaza@kk.gov.hu

URL: http://kk.gov.hu/nyiregyhaza

---------------------------------------------