Elérhetőség

4400 Nyíregyháza,

Széchenyi utca 6.

OM azonosító: 033653

Telephely kódja: 001

Telefon: 42/500-058
---------------------------------------------

Intézményvezető:
Torda István Tamásné Nagy Ildikó

---------------------------------------------
Igazgatóhelyettesi iroda

Telefon: 06-30-176-6316

---------------------------------------------

Titkárság

Telefon: 06-30-176-6317

---------------------------------------------
Étkeztetés lemondása

Telefon: 06-30-176-6315
---------------------------------------------

Honlap:

www.kolcseygimnazium.hu

E-mail:

kolcsey.nyiregyhaza@gmail.com
-------------------------------------------

2020.06.15. ÉRETTSÉGI BIZONYÍTVÁNY ÁTADÁS

12.A

12.B 

12.C

12.D
Fáy Siker Tábor

Iskolánk, a Nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnázium már több éve szoros kapcsolatban áll az OTP Fáy András Alapítvánnyal. Az együttműködésnek köszönhetően tanulóink minden évben az általuk szervezett színvonalas, egész napos pénzügyi, gazdasági és gazdálkodási tréningen vehetnek részt az OTP O. K. Központjában. A nyári időszakban pedig 12 fő 10. évfolyamos tanulónknak biztosítottak szakmai és szabadidős programokban gazdag, ingyenes táborozási lehetőséget a balatonszemesi OTP Hotelben. Az alábbiakban megtekinthető a 2019-es Fáy Siker Tábor videója.
A Kölcsey Társaság szervezésében a magyar kultúra napja 2020. évi országos nyitóünnepségét január 19-én tartották Szatmárcsekén. A rendezvényen részt vett és iskolánk névadójának síremlékét megkoszorúzta a 9.C osztály osztályfőnöke, Mikó Csaba Péter tanár úr és három tanítványa: Jebudenszki Eszter, Ricsei Réka és Szikszay Ákos.

IMG-4935

IMG-4934

IMG-4933

 


Kiállítás képekben

Az emeleti Zsibongóban a paravánokon megtekinthető Farkas Zoltán tanár úr tehetséges, szabadidejükben szívesen rajzoló, sőt a rajzzal továbbtanulni szándékozó tanítványainak munkái.

A kiállító tanulók:

Hadászi Dóra (12. C), Ivanovszki Elizabet (12. B), Lőrincz Andrea (12. B), Olasz Viktória (11. D), Patai Fanni (10. B), Tóth Zsolt Bence (12. D).Mesés kirándulás a Kecskeméti Rajzfilmstúdióban

Farkas Zoltán tanár úr szerteágazó pedagógiai tevékenységének köszönhetően 2019. április 3-án három középiskola 16 tanulója vehetett részt pályaorientációs látogatáson a Kecskemétfilm Kft. rajzfilmstúdiójában.

Jó hangulatban indult útnak a nyíregyházi vasútállomásról a Nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnázium, a Nyíregyházi Vasvári Pál Gimnázium, a Nyíregyházi SZC Vásárhelyi Pál Építőipari és Környezetvédelmi-Vízügyi Szakgimnázium összeszokott csapata, akiknek közös szenvedélye a rajz és vizuális kultúra.

Rendkívül fontos a tanulók látókörének bővítése azon a területen, amelyet továbbtanulásuk céljának választanak. A diákok minél több ismeret, információ birtokában tudnak felelős döntést hozni további életükről. A középiskolák célja ezen információk megszerzésének segítése akár pályaorientációs kirándulások szervezésével is.

Ennek megfelelően a kecskeméti program a stúdió és a rajzfilmkészítés bemutatásából, valamint filmvetítésből állt, emellett lehetőségük volt a diákoknak betekintést nyerni a 3D-s műhely munkájába is. A több, mint kétórás látogatás során nagyon alapos és részletes ismereteket lehetett szerezni a rajzfilmkészítés menetéről, múltjáról és jelenéről. Új fogalmakkal, folyamatokkal ismerkedtek a tanulók, illetve megtudhatták, mi a rendező, az animátor, az operatőr, a vágó feladata, munkájuk menete.

Lőrincz Andrea, a Nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnázium tanulója így számol be élményeiről:

„Ellátogatni egy olyan helyre, amely feleleveníti a gyerekkorunkat és annak szép emlékeit, csodálatos dolog! Mindenkinek jót tesz néha egy kis nosztalgiázás, hiszen ilyenkor egy kis időre megszabadulunk a mindennapi problémáktól, és visszatérünk azokba az időkbe, amikor még egy rajzfilm vagy esetleg egy játék jelentette a legnagyobb boldogságot. Számomra ezt az élményt a Kecskeméten található rajzfilmstúdió hozta el.

Olyan mesék kulisszái mögé leshettem be, mint a Vízipók-csodapók vagy a mindenki által ismert Magyar népmesék sorozata. Egy kicsit olyan volt ez, mint az időutazás, hiszen amikor ezek a rajzfilmek készültek, még nem volt olyan fejlett a technika, mint napjainkban. Régebben a rajzfilmkészítés teljesen máshogy történt: egy képes forgatókönyv alapján dolgoztak, melyet a rendező készített. (Ezek közül néhányat mi is átlapozhattunk!) Ezután speciális lapok segítségével megrajzoltak minden egyes képkockát, amelyeket később fotószalagra előhívtak, majd megvágták.

Ezt követően betekintést nyerhettünk abba a folyamatba is, ahogyan napjainkban készülnek a rajzfilmek. A technika fejlődésével egyre korszerűbb eszközök állnak rendelkezésükre, így manapság már lényegesen kevesebb időbe telik elkészíteni egy animációs filmet.

Számomra sokat jelentett ez a program, hiszen a jövőben valami ehhez hasonló szakmát szeretnék csinálni. Szerintem mindenképp érdemes ellátogatni a kecskeméti stúdióba, ha szeretnénk egy kicsit közelebbről megismerni kedvenc meséink kulisszatitkait.”

A kirándulás alkalmat adott Kecskemét nevezetességeinek megtekintésére is. A korzón végigsétálva láthattuk a Cifrapalotát, a Barátok Templomát, a Nagytemplomot, a Tudomány és Technika Házának helyet adó régi zsinagógát, a gyönyörű főteret a városházával. A délutáni szabadprogramunk után találkozási pontnak a „0 kilométerkövet” választottuk, melynek talapzatán olvashattuk, hogy 190 km távolságra vagyunk Nyíregyházától.

Élményekben bővelkedve térhettünk haza. Reméljük, hogy hamarosan részesei lehetünk egy újabb, ehhez hasonlóan inspiráló, gondolatébresztő, aktív, sok értékes információt nyújtó kirándulásnak.

Dr. Antalné Porkoláb Katalin

                                                                      könyvtárostanár,

                                                                  Lőrincz Andrea

                                                                            11.B osztályos tanuló

 

 Zene-szöveg-rajz

Iskolánkban néhány hónappal ezelőtt hirdette meg Farkas Zoltán tanár úr azt a pályázatot, melyben egy zene és szövege alapján rajzban ábrázolhattuk, milyen érzéseket váltottak ki belőlünk a dallamok és a szavak, hogyan tudjuk ezt kifejezni a képzőművészet eszközeivel. Választani a Punnany Massif ,,Élvezd”, a Csík Zenekar ,,Most múlik pontosan’’ és az Ocho Macho ,,Jó nekem” slágereiből lehetett.

A munkákat – melyeket szabadon választott technikával lehetett elkészíteni – dr. Antalné Porkoláb Katalin könyvtárostanárnő közreműködő segítségével kilenc paravánon állították ki az iskola zsibongójában. A zsibongó-kiállítás már hagyománynak számít gimnáziumunkban: a magyar-történelem-művészetek munkaközösség szervezésében 2017-ben az Arany János Emlékév, 2018-ban iskolánk 60 éves jubileuma kapcsán lehetett az iskolai rajzórák keretein belül képzőművészeti munkákat beadni.

Az idén is számos nagyon szép és kreatív rajz készült, amelyekből témák és hangulatok alapján 47 tanuló alkotását rendezték el a paravánokon. A mai kiállítás-megnyitótól kezdve a tanév végéig nézegethetjük őket szünetekben vagy akár lyukasóráinkon. És még nincs vége! Farkas Zoltán tanár úr ígérete alapján tíz tanulónak a tantermekben és a folyosókon használatos székekre lesz lehetősége megfesteni művét.

Én magam is részt vettem a pályázaton, s bár munkám nem került ki, ettől függetlenül örültem, hogy ilyen sokszínűen megvalósítható feladatot kaptunk a rajzórán.

Személyes kedvenceim Orosz Luca (10. D), Radó Anett (10. A) és Kiss Lili Sára (10. B) alkotásai. Ajánlom minden érdeklődőnek, hogy vessenek egy pillantást ezekre az egyedülálló munkákra.

 

Dombóvári Véda

                                                                    10.D osztályos tanuló


2019.01.19.

2018.12.19.

2018.11.19.

2018.11.20.

2018.11.07.

A kirándulásról készült élménybeszámoló ide kattintva érhető el!

2018.11.21.

2018.11.16.

2018.11.12.

  1. november 11. – 2018. november 11. 100 évvel ezelőtt egy vasúti kocsiban írta alá kapitulációját Németország, s ezzel vége lett a négy éves, a „nagy háború”-ként is emlegetett első világháborúnak.

Ebből az alkalomból 2018. november 12-én a 12. C osztály részére rendhagyó történelem óra keretében Czakó Ádám, a Karsztvíz Búvár- és Barlangkutató Természet- és Környezetvédelmi Egyesület vezetőjének közreműködésével előadás hangzott el a Szent István csatahajó tragikus sorsáról és a hajóroncs búvárrégészek által végzett kutatásáról. A legnagyobb magyar gyártású csatahajót 1914. január 7-én bocsátották vízre. 1915. novemberében állították hadrendbe, de ekkor még csak hadgyakorlatokon vett részt, mivel az antant flottái blokád alá vonták az Adriát a Jón-tengerrel összekötő Otrantói-szorost, melyen csak tengeralattjárók tudtak átjutni. Horthy Miklós ellentengernagy terve alapján ellentámadást indítottak az antant ellen. Az 1918. június 9-én éjjel Póla (ma Pula) kikötőjéből indult csatahajót és testvérhajóját (Tegethoff) másnap hajnalban két arra cirkáló olasz gyorsnaszád (torpedóvető motorcsónak) támadta meg. a torpedók megrongáltak két kazánt és lyukat ütöttek a hajó oldalán, ezért a víz elöntötte a hajó belsejét. A Tegethoff megpróbálta a partra vontatni a bajban lévő járművet, de az acélsodrony elszakadt. A Szent István csatahajó nem sokkal reggel 6 óra után elsüllyedt. Legénysége 1087 főből állt, 85 matróz és 4 tiszt vesztette életét, köztük 41 magyar. A Szent István csatahajó tehát egyetlen bevetésen vett csak részt, mely során a tengerbe süllyedt.

  1. 06. 10. – az S.M.S. Szent István csatahajó elsüllyedésének századik évfordulója alkalmából a horvát minisztérium archeológusai, valamint horvát, magyar és szlovák búvárrégészekből álló csapat szervezett megemlékezést és kutatást a hajó roncsánál.

A technikai búvárok trimix gázkeverékekkel és nitrox oxigén használatával merültek a közel 70 méteres mélységbe. Ezekkel a gázokkal biztonságosan és tiszta fejjel dolgozhattak a hajó belsejében is. A zárt tér , nagy mélység és a felkavarodó iszap miatt szükség volt a búvárok tapasztalatára, akik barlangok és roncsok kutatásában vesznek részt évek óta. Vezetőzsinór biztosította, hogy a búvárok a behatolást követően visszataláljanak a kijárathoz és épségben felhozzák a bent talált tárgyakat és felvételeket.

Az expedíció elérte célját, többszöri behatolás után újabb relikviákkal gazdagították a púlai múzeum kiállítását és újabb felvételekkel bővült a szent István csatahajó roncsának kutatási anyaga.

További információk:

http://www.rubicon.hu/magyar/oldalak/1918_junius_10_elsullyed_a_szent_istvan_csatahajo/

https://erdekesvilagunk.blog.hu/2014/01/16/100_eve_bocsatottak_vizre_a_szent_istvan_csatahajot

http://www.ng.hu/Civilizacio/2018/06/12/Szaz-eve-sullyedt-el-a-Szent-Istvan-csatahajo


2018.11.08.

2018.10.24.

2018.10.20.

2018.10.19.

2018.10.16-17.

2018.10.12.
Filharmónia hangversenysorozat

2018.10.12.

2018.10.11.

2018.10.02.

2018.09.28.

2018.09.28.

2018.09.27.

2018.09.20.

2018.09.20.

2018.09.16.

2018.05.28.
Határtalanul a Kölcsey gimnáziumok között

A Nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnázium az EMMI által meghirdetett „Határtalanul!” nyertes pályázatának köszönhetően a 11.B osztály és három szervezőtanár (Kászoni-Kövendi Zsuzsánna, Vajda Gyula és Vincze Annamária) május 25-28 között egy partiumi kulturális kiránduláson vett részt a gimnázium testvériskolájával – a Szatmárnémeti Kölcsey Ferenc Főgimnáziummal együtt.

A kirándulást megelőző tanórákon a tanulók bepillantást nyertek Erdély történelmébe és irodalmába, de ők is lelkesen hangolódtak a rájuk váró programokra. A diákok versekkel, prózával, információkkal készültek, amiket büszkén adtak elő az állomások során, így a tanulmányi kirándulás nemcsak tartalmas volt, de a kor igényeihez igazodva – interaktív is.

A két Kölcsey csapata Nagyszalontán kezdte partiumi barangolását, ahol az Arany-emlékévnek adózva rótták le tiszteletüket Arany János emlékházánál.

A diákok a nagykárolyi kastély botanikus kertjében nyertek elméleti bepillantást a történelmi kisváros irodalmi kincseibe, a külhoni magyarság mindennapjaiba. A kulturális séta során megtekintették Ady Endre egykori iskoláját, érmindszenti szülőházát, az Aranyszarvas fogadót, ahol Petőfi Sándor és Szendrey Júlia egymásra talált, továbbá Kölcsey Ferenc jegyzői munkásságának helyszínét és Kaffka Margit szülőházát.

Kaplonyban a Ferences rend szerzetesei kápráztatták el a kirándulókat a nagykárolyi kastélyban egykoron tündöklő gróf Károlyi család kriptájával, és betekintést nyertek a szerzetesek mindennapi életébe is.

A kirándulás fénypontja Nagybánya volt, ahol a csapat megcsodálta a modern magyar festészetet elindító „Nagybányai művésztelep és festőiskolát”, amelyet 2017-ben a  Hungarikum Bizottság  a nemzeti értékek közé sorolt, a   Magyar Értéktár részévé nyilvánította.

A határon túli kirándulás programjai véget értek, de a testvériskolai kapcsolat a két Kölcsey gimnázium között tovább él. Barátságok kötődtek, melyek talán egy életre szólóak lettek.

Nem is kell sokáig várni a viszontlátásra, hiszen a szatmárnémeti „rokonok” hamarosan Nyíregyházára is ellátogatnak, akiket nagy tisztelettel és szeretettel fogadnak a kialakult barátságok elmélyítése és a nemzeti összetartozás céljából. A kapcsolat már túlmutat a pályázat keretein, mivel a közösen megrendezésre kerülő szavaló-, nyelvi versenyek, sportesemények, koszorúzások tovább mélyítik a határ mindkét oldalán élő magyarság kapcsolatát.

A tanulók számára bebizonyosodott, hogy Erdély mennyire gazdag magyar vonatkozású tárgyi és szellemi örökség terén. Mennyi érték rejlik nemcsak történelmében és irodalmában, de az erdélyi ember egy kézfogásában, ölelésében, mosolyában, az apró dolgokban, amikkel a mai ember már nem is törődik. Egyértelművé vált, hogy a szülőföld és az anyanyelv iránti szeretet az egyetlen olyan kulturális érték az erdélyi ember életében, amit teljesen a magukénak mondhatnak.

 

Vincze Annamária

pedagógus


2017/2018


2018.06.06. – Aranybusz


2018.06.04.

2018.06.04. Pedagógusnap


2018.05.15.

2018.05.15.


2018.04.17.


2018.04.13.


2018.03.27.


2018.03.03. – Jótékonysági bál


2018.02.27 – Érzékenyítő óra közösségi szolgálat


2018.02.27 – A Filharmónia hangversenysorozat előadása – Corpus Quartett


2018.02.22

A képek megtekintéséhez kattints a képen található linkre.


2018.02.20.


2018.02.14.


2018.02.05.


2018.01.30.


2018.01.26.


2018.01.22.


2018.01.21.


2018.01.20.


2018.01.19.2018.01.23.


2018.01.22.


2018.01.20.


Szegedi-Tudós-Akadémia-2017.-dec.

A Nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnázium tanulóinak tanulmányi kirándulása Budapestre, a Parlamentbe és az Országos Széchényi Könyvtár Arany János-kiállítására

2017. november 9-én iskolánk húsz tanulója jutalomkiránduláson vett részt Budapesten a magyar-művészetek-történelem munkaközösség szervezésében, melynek keretében látogatást tettek a Parlamentbe és az Országos Széchényi Könyvtárba.

Az országházi látogatásra a Látogatóközponton keresztül került sor, idegenvezetői kísérettel. A séta során megtekintették az épület főlépcsőjét, a kupolatermet, a Szent Koronát és a koronázási jelvényeket, az északi társalgót, illetve a felsőházi üléstermet.

Az Országos Széchényi Könyvtárban megismerkedtek a könyvtár épületével, szolgáltatásaival, illetve megtekintették az Arany János emlékévhez kapcsolódó Arany János-kiállítást.

Az alábbi tanulók – a magyar-művészetek-történelem munkaközösség munkájához kapcsolódóan – különféle versenyeken való szereplésükkel, kimagasló teljesítményükkel érdemelték ki a jutalomkiránduláson való részvétel lehetőségét.

9. A osztályból Nagy Péter Attila
9. C osztályból Siket Csongor Bendegúz
  Újvári Marcell
9. D osztályból Tóth Panna
10. B osztályból Magyar Boglárka
  Szokolay Dávid
  Tótfalusi Fanni
10. C osztályból Balázsi Noémi
  Tarczy Panna
  Ámik Ákos
11. B osztályból Hajdu Rebeka
11. C osztályból Verdes Nikolett
  Gulyás Ágnes
  Fazekas Tamás
  Csengeri Dániel
12. A osztályból Torda Sztella
  Jeczkó Levente
  Halász Réka
12. C osztályból Balázs Dávid
  Rónai Krisztián

A kísérőtanárok Bárdosi Éva tanárnő és Dr. Antalné Porkoláb Katalin könyvtárostanárnő voltak.

Galéria megtekintéséhez kattints ide!


Vers- és prózamondóverseny – 2017.11.08.

2017. november 8-án megrendeztük a hagyományos tehetségkutató vers- és prózamondóversenyt
a 9. évfolyamos tanulók számára.

1. helyezett: Siket Csongor 9.C (Villon: Haláltánc-ballada)
2. helyezett: Újvári Marcell 9.C (Wass Albert: Mikor a bujdosó az Istennel beszélget)
3. helyezett: Tóth Panna 9.D (Mikszáth Kálmán: Bede Anna tartozása)
Különdíj: Nagy Péter Attila 9.A (Kölcsey Ferenc: Honvágy és szerelem)
Jutalmuk: kirándulás Budapestre: a Parlamentbe és az Országos Széchényi Könyvtár Arany János-kiállítására.

Dicséretben részesültek:
9.A         Szegfű Réka, Kékesi Klaudia, Kota Dominika

9.B         Kiss Hajnalka, Komár Liliána, Komlósi Áron, Szakos Anna

9.C         Bodnár Dániel, Felföldi Flóra, Kotlár Máté, Nyisztor Angéla

Szereplésükhöz gratulálunk, és további sikereket kívánunk:
a magyar-művészetek- történelem munkaközösség.

A galéria megtekintéséhez kattints a képre!

P1120966


Szalagavató 2017 – 12.A Osztályklip


Testvériskolai kapcsolat másként

Gimnáziumunk már kilenc éve tartja a testvériskolai kapcsolatot a Saint Pandelonban lévő Sainte Elisabeth Szakgimnáziummal. A kölcsönös csereutazások eddig csoportos formában szerveződtek négy alkalommal. A testvériskola az évek során egyre jobban megismerte városunkat és három évvel ezelőtt Didier Huard tanár úr és Baranyiné Szilágyi Gabriella tanárnő egy új projekttel egészítette ki az eddigi együttműködést. Az új projekt egy egyéni csereprogram, melynek keretében tavaly harmadik alkalommal érkeztek hozzánk a testvériskolából három francia tanuló, akik úgy döntöttek, hogy a három hetes szakmai gyakorlatukat egy nyíregyházi óvodában teljesítik úgy, hogy a gimnáziumunk franciás tanulói látják őket vendégül. Ennek fejében a magyar tanulók, akik valamilyen formában már fogadtak francia tanulót, a családok által egyeztetett időpontban és időtartamra francia családnál vendégeskedtek. Egy ilyen lehetőséggel éltünk mi ketten, Halász Réka 12.a osztályos és Boda Izabella 10.b osztályos tanulók. Elmondhatjuk, hogy felejthetetlen élményekkel tértünk haza és mindenkinek ajánljuk, hogy vegyen részt egy ilyen hasznos nyelvtanulási kalandban.

received_10210426937451815


Szalagavató – 2017.10.07. 
12.C Osztályklip


Ünnepi megemlékezés az 1956-os forradalomról és szabadságharcról. 2017.10.20.

P1120696


2017.09.07. – Szalagavató 2017

12.B


Kölcsey Szalagavató 2017 – 12.A,12.C, 12.D osztály

12.C.-62


12.B Szalagavató 2017- 2017.09.07.

3L6D7328


2017.09.07. – Szalagavató 2017

12.D


2017.09.29.


Kölcseys verébavató – 2017.09.22.

DSC_0079

2017. szeptember 14-én Magyarország első ENSZ Ifjúsági küldötte, aki mellesleg a londoni King’s College másodéves nemzetközi kapcsolatok szakos hallgatója járt iskolánkban. A tanulók angol nyelven hallgathattak előadásokat az ENSZ-ről, az ENSZ által megfogalmazott Fenntartható Fejlődési Célokról. A kezdeményezés koordinátorai Jánovszki-Markovics Orsolya tanárnő az iskola részéről, illetve Manasherov Anna összekötő tiszt a Magyar ENSZ Ifjúsági küldött programból. Volom András pedig az első magyar ifjúsági nagykövet az ENSZ-be.
21641116_1535033496553800_8586065502180452633_o

P1110631


KÖSZÖNTÖTTÉK A PEDAGÓGUSOKAT – 2017.06.01.

A Városi Pedagógusnapi Ünnepségen átadták a Nyíregyháza Kiváló Pedagógusa Margócsy Emil-díjat. Ebben az évben ezt az elismerést három pedagógus, Braun Mária, A Nyíregyházi Bárczi Gusztáv Iskola, Gutyán Tamásné a Móricz Zsigmond Általános Iskola Kertvárosi Tagintézményének vezetőhelyettese, valamint

Dr. Murányiné Csorba Zsuzsanna,

a Nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnázium tanára vehette át.

1496334010További képek ide kattintva érhetők el!


OKTV Díjkiosztó ünnepség – 2017.06.02. Budapest

18944542_1360274927359277_1754433179_n


Pedagógusnap – 2017.06.01.

P1110592


Ballagás – 2017.05.05.

P1110404


Filharmónia hangversenysorozat előadása – „Ilyen a jazz!” – Bohém Jazz Trió – 2017.04.25.

P1110370


Fizikashow diáknapon – 2017.04.07.

20170407_103234


Diáknap – 2017.04.07.

DSC_0197


Olasz fesztivál – 2017.03.31.

P1110157


Március 15. Ünnepség – 2017.03.14.

P1110103


Képregény – kiállítás Arany János munkásságáról – 2017.03.09.

P1110042


A Filharmónia hangversenysorozat előadása – „Zeneképzelet” – Várnagy Andrea és Farkas Zsolt – 2017.02.28.

P1100319


Oxford Angol Módszertani Tanártréning  és Workshop a Nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnáziumban – 2017.02.09.

IMG_0014


Média a XXI. században; A regionális rádiózás szerepe 2017.02.06.

P1100223


Kölcsey – bál 2017.02.11.

DSC_0135


Farsang – 2017.02.14.

P1100240


Diákbál – 2017.01.20.

DSC_0060


Magyar kultúra napja – 2017.01.22.

IMG_0630

P1100194

p1100128

dscn3748


p1100035

p1100004

20161126_091455

p1090975

1479467981

p1090916

p1090868


Jpeg


Szalagavató – 2016.10.01.

p1090580


Tanévnyitó ünnepség – 2016.09.01.

p1090538


Verébtábor 2016. augusztus

9


Verébtábor – 2016.07.04-08

Kőszegi védők


 

Tantestületi kirándulás – 2016.06.29

  FullSizeRender (6)

A legjobb németes – 2016.06.01

DSC08253


 561427_205465329820035_1942038948144924659_n

1458552498

Nemzetközi Angol Szónokverseny (IPSC) – 2016.02.22
IMG_1632

KULCSÁR ANITA EMLÉKTORNA – 2016.02.08

Kulcsar_Anita_Emlékverseny

A Kölcsey DSE nyerte a Szerencsen rendezett kézilabda tornát.

A tragikus autóbalesetben elhunyt Kulcsár Anita szülővárosa Szerencs, tisztelegve világhírű szülötte előtt leány kézilabda utánpótlás tornát szervezett az Anitáról elnevezett sportcsarnokban. A versenyen részt vett az egykori remek sportoló nevelőegyesületének csapata, a nyíregyházi Kölcsey DSE is. Mint ismeretes Anita a Kölcseyben kezdte kézilabda pályafutását. Nevelőedzője, Hadobás István együttese nem is akárhogyan szerepelt, mindhárom ellenfelét meggyőző játékkal verte és magabiztosan hódította el az első alkalommal megrendezett kupát.

Eredmények:

Kölcsey-Szerencs 38-12
Kölcsey-Sárospatak 30-5
Kölcsey-Miskolci VSC 27-16

A kölcseysek a legjobbaknak járó egyéni különdíjakat is elhozták: Koppán Nikolett lett a legjobb kapus, Kovács Flóra a legjobb mezőnyjátékos, míg a tora legjobb játékosának járó Kulcsár Anita különdíjat Hrabina Inez érdemelte ki. A verseny díszvendége volt Anita édesanyja és Farkas Ágnes, sokszoros magyar válogatott kézilabdázó, Anita egykori válogatottbeli társa is.


Francia – Olasz – Spanyol nyelvi mediterrán Karácsony

P1080620

KÖLCSEYS SÍ TÁBOR AUSZTRIÁBAN! (2016.01.08 – 2016.01.13)
Gerlitzen nagyszerű sípályáin ismerhették meg és gyakorolhatták iskolánk tanulói a síelés tudományát. Csonka Judit tanárnő és Hadobás István tanár úr vezetésével szervezett sportrendezvényen mindenki elsajátította és finomította technikáját és minden résztvevő sikeresen teljesítette az utolsó napi felmérő tesztversenyt, amely eredményéről később számolunk be!
 Csapat

VÖRÖSKERESZT ADOMÁNYGYŰJTÉS – 2015.12


,,THÁLIA KEDVENCEI” Diákszínjátszó Verseny – 2015.12.11


Cipősdoboz akció – 2015.12


SóstóZoo – 2015.11.28

SostoZoo4


Rendhagyó karácsonyi angol óra – 2015.12.07

English with Mr.Granville Pillar - Ildiko and Orsi -the teachers 2015.dec. 7


Mikulás ünnepség – 2015.12.02

P1080259

 

 

Kréta napló belépési problémák esetén

Tisztelt Szülő!

Amennyiben nem tud bejelentkezni a Nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnázium Kréta naplójába bejelentkezési azonosító hibával kérjük küldjön egy levelet az alábbi e-mail címre: kolcsey.kretahelp@gmail.com

Kérjük a levélbe írja meg a szülő/gondviselő nevét akivel nem tud bejelentkezni, a tanuló nevét és osztályát, hogy be tudjuk azonosítani a megfelelő felhasználót, valamint e-mail címét amire a rendszer elküldi az új jelszót. FONTOS! A korábban megadott jelszót nem áll módunkban megadni, kizárólag új jelszót tudunk generálni!
Kréta e-napló belépés
Kréta e-napló belépés

---------------------------------------------

e-Ügyintézés
e-Ügyintézés

---------------------------------------------

Fenntartó

Nyíregyházi Tankerületi Központ

4400 Nyíregyháza, Sóstói út 31/b.

Telefon: +36 (42) 795-315

E-mail: nyiregyhaza@kk.gov.hu

URL: http://kk.gov.hu/nyiregyhaza

--------------------------------------------- Igazgató: Torda István Tamásné Nagy Ildikó