A NYÍREGYHÁZI KÖLCSEY FERENC GIMNÁZIUM

MINT AZ  OKTATÁSI HIVATAL BÁZISINTÉZMÉNYE

 A Nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnázium az 1998/99-es tanévtől a 2009/2010-es tanévig a Szabolcs–Szatmár-Bereg Megyei Közoktatási Közalapítvány bázisintézményi hálózatának a tagja volt.

Ezért, amikor az Oktatási Hivatal 2017 januárjában pályázatot hirdetett Az Oktatási Hivatal Bázisintézménye cím elnyerésére a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében működő köznevelési intézmények részére, iskolánk azonnal benyújtotta pályázatát.

Az Oktatási Hivatal Nyíregyházi Pedagógiai Oktatási Központ és a bíráló bizottság javaslatai alapján az Oktatási Hivatal köznevelési elnökhelyettese a Nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnáziumot érdemesnek ítélte Az Oktatási Hivatal Bázisintézménye cím viselésére három éven át.

 

A bázisintézmény olyan megyei, járási, esetleg országos szinten magas presztízsű hagyományokkal rendelkező, infrastruktúrájában a feladatellátáshoz megfelelő módon felszerelt, egyedi, más intézmények számára is példaértékű, működésében koherens, befogadó, gyermekközpontú pedagógiai gyakorlattal, szakmai módszertani, szervezeti kultúrával és innovációval rendelkező, és ezt publikálni, valamint szakmai szolgáltatásként átadni képes intézmény, amely alkalmas adott területen magas színvonalú, hatékony tudásmegosztásra. Olyan intézmény, amelyben az adott szolgáltatási területhez kapcsolódó jó gyakorlat eredményesen működik mesterpedagógus vagy mesterpedagógus szaktanácsadó, illetve az intézményvezető által kijelölt pedagógus közreműködésével.

 

Az Oktatási Hivatal Bázisintézménye cím viselése megtisztelő mind az intézmény vezetése, mind a gimnáziumban nevelő-oktató munkát végző  pedagógusok számára, hiszen a jó gyakorlatok átadásával közösen tovább fejleszthetjük szakmai tudásunkat.

 

A bázisintézményi jógyakorlataink:

 

  1. Műhelymunkák, szakmai konzultációk szervezése a környező iskolák pedagógusainak magyar nyelv és irodalomból, matematikából, történelemből, etikából, informatikából, könyvtárhasználatból, angol nyelvből, francia nyelvből, német nyelvből, olasz nyelvből, orosz nyelvből és spanyol nyelvből.

 

  1. A tanulás-tanítás pedagógiai folyamatának módszertani megújulását szolgáló metodikai megoldások, ötletek megosztása másokkal:

a) Bemutató és rendhagyó tanítási órák tartása.

b) TASK és egyéb innovatív nyelvoktatási módszerek alkalmazása a nyelvi órákon.

c) Könyvtárhasználati ismeretek tanítása tantárgyközi integrációval.

d) A sulinet+ multimédia központunk segítségével egyeztetett keretek között más iskolák is lehetőséget kaphatnak a videotoriumba való óra, foglalkozás, előadás feltöltéshez.

 

  1. A tanulás-tanítás informális lehetőségeihez kapcsolódó jógyakorlataink:

a) versenyfelkészítés,

b) testvériskolai kapcsolatok ápolása.

 

  1. Verseny-és kiállítás szervezése:

a) Országos Olasz Fesztivál,

b) regionális francia nyelvi kulturális fesztivál.

 

  1. Közösségépítő, szociális kompetenciákat fejlesztő jógyakorlatok bemutatása.

 

Kapcsolattartó:   Baranyiné Szilágyi Gabriella

Telefon: 06-42-500-058

E-mail: kolcsey.nyiregyhaza@gmail.com

 

bazisintezmeny

Őszi Pedagógiai Szakmai Napok Programfüzet

Műhelymunka anyagai

Kréta napló belépési problémák esetén

Tisztelt Szülő!

Amennyiben nem tud bejelentkezni a Nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnázium Kréta naplójába bejelentkezési azonosító hibával kérjük küldjön egy levelet az alábbi e-mail címre: kolcsey.kretahelp@gmail.com

Kérjük a levélbe írja meg a szülő/gondviselő nevét akivel nem tud bejelentkezni, a tanuló nevét és osztályát, hogy be tudjuk azonosítani a megfelelő felhasználót, valamint e-mail címét amire a rendszer elküldi az új jelszót. FONTOS! A korábban megadott jelszót nem áll módunkban megadni, kizárólag új jelszót tudunk generálni!
Kréta e-napló belépés
Kréta e-napló belépés

---------------------------------------------

e-Ügyintézés
e-Ügyintézés

---------------------------------------------

Fenntartó

Nyíregyházi Tankerületi Központ

4400 Nyíregyháza, Sóstói út 31/b.

Telefon: +36 (42) 795-315

E-mail: nyiregyhaza@kk.gov.hu

URL: http://kk.gov.hu/nyiregyhaza

--------------------------------------------- Igazgató: Torda István Tamásné Nagy Ildikó